Στις 30 Ιουνίου η Μονή Αρκαδίου στο Ρέθυμνο διοργανώνει συναυλία στον εξωτερικό χώρο της μονής για να τιμήσει την 83η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, με χορηγό την… ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, την εταιρεία δηλαδή, που σαν άλλος κατακτητής έχει καταλάβει τις περισσότερες βουνοκορφές της Κρήτης και πρόκειται να εγκαταστήσει ακόμα περισσότερες ανεμογεννήτριες.
Σε μια συγκυρία που η Κρήτη απ’ άκρη σ’ άκρη αγωνίζεται ενάντια στην ΤΕΡΝΑ που θέλει να «φυτέψει» εκατοντάδες ανεμογεννήτριες στα βουνά και σε μεγάλο βαθμό έχει αναλάβει εργολαβικά την ανάπτυξη της καταστροφής στο νησί, έρχεται η Μονή Αρκαδίου να βάλει την ΤΕΡΝΑ μέγα χορηγό σε μια συναυλία για να τιμήσει την Μάχη της Κρήτης.
Το θέμα όμως είναι ότι ο «Μέγας Χορηγός» θέλει να κάνει βιομηχανικό πεδίο την περιοχή, εγκαθιστώντας θηριώδεις ανεμογεννήτριες σε απόσταση 900 μέτρων από τη Μονή Αρκαδίου προς το Καβούσι, αλλά και παραπέρα στο Αμάρι, στο Ρέθυμνο, στον Άγιο Βασίλειο, στον Ψηλορείτη, σε ολόκληρη την Κρήτη, ενώ επιχειρεί να βάλει χέρι στα νερά με το υβριδικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στο φράγμα Ποταμών.
Όπως αναφέρει το «Συντονιστικό Ρεθύμνου κατά Βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας -ΒΑΠΕ», η Μονή Αρκαδίου, σ ένα τόπο σύμβολο και μνημείο των απελευθερωτικών αγώνων του Κρητικού λαού, επιχειρεί να τιμήσει έναν επίσης μεγάλο αγώνα, την Μάχη της Κρήτης, βάζοντας προκλητικά ως μέγα χορηγό την εταιρεία που έχει γίνει κόκκινο πανί για όλο το νησί αλλά και την υπόλοιπη χώρα.
Όπως υποστηρίζει άλλωστε το Συντονιστικό, η επιλογή της Μονής Αρκαδίου δεν είναι τυχαία. «Έχει υψηλό συμβολισμό και πιθανώς δόλο επιχειρώντας, με το κύρος του διαμεσολαβητή ανάμεσα στο Θεό και τον λαό, αντίστοιχα να φέρει την «γενναιόδωρη» ΤΕΡΝΑ κοντά στον λαό».
«Η Κρήτη που γνωρίζει καλά τι εστί ΤΕΡΝΑ και αντιστέκεται σύσσωμη απέναντι στη νέα επέλαση, των αιολικών εταιρειών, οφείλει να καταδικάσει την παραπάνω ενέργεια και να είναι σε επαγρύπνηση. Οι αγώνες του παρελθόντος τιμώνται μέσα από τους αγώνες στο παρόν και όχι με αλισβερίσια με την διαπλοκή και πολυεθνικούς κολοσσούς που πλουτίζουν σε βάρος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος», καταλήγει το Συντονιστικό.