ΓΚΑΡΙ ΛΙΝΕΚΕΡ: ΖΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΔΟΦΑΙΡΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Ο θρύλος του ποδοσφαίρου Γκάρι Λίνεκερ αναδημοσίευσε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X ζητώντας να αποκλειστεί το Ισραήλ από το διεθνές ποδόσφαιρο λόγω της συνεχιζόμενης επιθετικότητάς του στη Λωρίδα της Γάζας, όταν για πάνω από 100 ημέρες, μετά τη θανατηφόρα ισραηλινή επίθεση στον θύλακα, περισσότεροι από 24.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, κυρίως γυναίκες και παιδιά.

Ο Λίνεκερ, ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερ της Αγγλίας και τώρα παρουσιαστής του «Match of the Day», δημοσίευσε μια έκκληση της Παλαιστινιακής Εκστρατείας για το Ακαδημαϊκό και Πολιτιστικό Μποϊκοτάζ του Ισραήλ (PACBI) στους 8,9 εκατομμύρια ακολούθους του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ανάρτηση περιελάμβανε δήλωση της Παλαιστινιακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (PFA) η οποία ανέφερε ότι οι «κατάφωρες παραβιάσεις» από το Ισραήλ πρέπει να πείσουν τους αθλητικούς φορείς να «προστατέψουν τις παλαιστινιακές αθλητικές εγκαταστάσεις».

«Η Παλαιστινιακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου καλεί τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, τη FIFA και όλους τους περιφερειακούς και διεθνείς αθλητικούς φορείς να λάβουν επείγουσα θέση για τις σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Ισραήλ και να το υποβάλουν σε νομικά μέτρα λογοδοσίας», έγραψε η PACBI. «Υποστηρίζουμε την απαίτηση της PFA και καλούμε για πίεση στους αθλητικούς φορείς να αναστείλουν το Ισραήλ μέχρι να τερματίσει τις σοβαρές παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου, ιδιαίτερα τον κανόνα του απαρτχάιντ και το έγκλημα της γενοκτονίας που διαπράττει στη Γάζα».

Ο πρώην ποδοσφαιριστής τέθηκε σε αναστολή από το BBC λόγω κανόνων αμεροληψίας, αλλά αργότερα επέστρεψε αφού οι συνάδελφοί του απείλησαν να αναστείλουν την εκπομπή τους για να υποστηρίξουν τον παρουσιαστή.

Πηγή: 902.gr