ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΦΟΥΛ… ΚΟΚΑΪΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Σημαντική αύξηση στην χρήση κοκαΐνης στην περιοχή της Αττικής διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια των εορτών, σύμφωνα με τις μετρήσεις των αστικών λυμάτων.

Για το εντυπωσιακά υψηλό ποσοστό της κοκαΐνης στα λύματα της Αττικής μίλησε σε εκπομπή του «ΑΝΤ1» ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης.

Ο καθηγητής σημείωσε πως «το ερώτημα είναι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο. Άλλαξε ο τρόπος διακίνησης και σε μεγαλύτερες ποσότητες, ενώ έγινε και πιο φθηνή. Έτσι, μέσα στην πανδημία διπλασιάστηκε η χρήση και κάποιους μήνες τριπλασιάστηκε». 

Σύμφωνα με τνο καθηγητή, τουλάχιστον 120.000 άτομα στην Αττική έκαναν χρήση κοκαΐνης, άτομα που αναλογούν στο 0,3% του πληθυσμού της Αττικής (από τα 4,2 εκατομμύρια χρηστών του δικτύου της ΕΥΔΑΠ) που είναι χρήστες, εξηγώντας παράλληλα ότι, «είναι από τα χαμηλότερα ποσοστά της Ευρώπης».

Τέλος, σχολιάζοντας την αύξηση των ναρκωτικών ουσιών και της κοκαΐνης συγκεκριμένα, τόνισε ότι την περίοδο πριν από τα Χριστούγεννα η χρήση εκτινάσσεται και σχεδόν διπλασιάζεται. «Είναι δεδομένο ότι μέσα στις γιορτές κι αυτό το έχουμε αποδείξει σε διάφορες εργασίες και δημοσιεύσεις, γίνεται κατάχρηση» τόνισε ο καθηγητής.