ΓΙΑ ΤΙΣ 28 ΜΑΪΟΥ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ 28 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ

Για τις 28 Μαΐου αναβλήθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο η δίκη των 28 συλληφθέντων κατά την χθεσινή επιχείρηση της Αστυνομίας σε κατάληψη στη Νομική Σχολή, οι οποίοι με εντολή του δικαστηρίου αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το δικαστήριο ζήτησε να προσέλθουν στην δίκη και να καταθέσουν ως μάρτυρες ένας αστυνομικός, καθώς και ο φύλακας του κτιρίου της Νομικής.

Νωρίτερα, σε βάρος των 28, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για:

*Διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας από κοινού

*Απρόκλητη φθορά ξένου πράγματος που χρησιμεύει σε κοινό όφελος από κοινού και κατ’ εξακολούθηση

*Απείθεια

*Παράνομη οπλοκατοχή

*Παράβαση νόμου περί φωτοβολίδων

Από τους 28 κατηγορούμενους οι 10 είναι άντρες και οι 18 γυναίκες. Μετά τη σύλληψή τους, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τη Νομική αλλά και έξω από τη ΓΑΔΑ.

Η αστυνομική εισβολή στη Νομική ήταν μία ακόμη επίδειξη μηδενικής ανοχής σε εκδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης που σαφώς δεν θα περάσει απαρατήρητη από την Ισραηλινή Πρεσβεία και κατ’ επέκταση την κυβέρνηση του Ισραήλ.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που οι αστυνομικές αρχές επιδεικνύουν κατασταλτικό ζήλο απέναντι σε φιλοπαλαιστινιακές εκδηλώσεις στην χώρα. Είναι γνωστή άλλωστε η υπόθεση της σύλληψης του 22χρονου παλαιστίνιου που ύψωσε την σημαία της χώρας του τον Νοέμβριο του 2023.