ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΠΟΥΚΑΡΕΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΦΕΜΙΝΙΣΤΡΙΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Έφοδοι της αστυνομίας της Γερμανίας, πραγματοποιήθηκαν στο Βερολίνο, σε γραφεία και σπίτια φεμινιστικής οργάνωσης, λόγω της στήριξης της συλλογικότητας στην…παλαιστινιακή αντίσταση. Οι επιδρομές ήταν μέρος μιας έρευνας για τους ισχυρισμούς ότι μέλη της ομάδας Zora χρησιμοποιούσαν εμβλήματα του PFLP, το οποίο το Ισραήλ, η ΕΕ και οι ΗΠΑ έχουν χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση.

Ερευνήθηκαν, διαμερίσματα και γραφεία που ανήκουν σε μέλη της αριστερής φεμινιστικής ομάδας «Zora», η οποία φέρεται ότι στηρίζει την χαρακτηριζόμενη ως τρομοκρατική οργάνωση «Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης» (PFLP), στις εφόδους της αστυνομία του Βερολίνου.

Η «Zora» αυτοχαρακτηρίζεται «αντικαπιταλιστική, διεθνιστική, αντιφασιστική» οργάνωση νέων γυναικών και οι πρόσφατες αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στρέφονται εναντίον του Ισραήλ και ζητούν να στηριχτεί η PFLP. «Δεν είναι μυστικό ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για την Παλαιστίνη και επίσης συμπάθειες προς τη Χαμάς στο αριστερό εξτρεμιστικό φάσμα. Δεν μπορεί όμως να υπάρχει χώρος για αυτό στη δημοκρατία μας», δήλωσε εκπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών.