ΓΑΖΑ: ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΥΣ 20.600 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

250 νέους θανάτους Παλαιστινίων αλλά και 500 τραυματίες, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης το απόγευμα των Χριστουγέννων ενώ συνεχίζονται εντονότεροι και μέσα στα Χριστούγεννα οι ισραηλινές επιχειρήσεις. Κόλαση επί γης ξανά οι γάζα, που μετράει πάνω από 20.600 νεκρούς στα συντρίμμια από τους βομβαρδισμούς την ώρα που, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, εντός του παλαιστινιακού θύλακα «δεν υπάρχει κανένα ασφαλές σημείο»…

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε άρθρο του στην εφημερίδα Wall Street Journal ανέφερε ότι για να υπάρξει ειρήνη στον παλαιστινιακό θύλακα, θα πρέπει να «αποστρατιωτικοποιηθεί» και να «αποριζοσπαστικοποιηθεί» ο πληθυσμός στην Γάζα, κάτι που δείχνει πως είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την αιματοχυσία στη Λωρίδα. Επίσης είπε ότι την ασφάλεια της Γάζας θα την αναλάβει το Ισραήλ, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον.

Οργή έχει προκαλέσει στις οικογένειες των ομήρων που κρατά η Χαμάς, η απόφαση του Μπενιαμίν Νετανιάχου να μην κάνει διαπραγματεύσεις για απελευθέρωσή τους, και να συνεχίσει τον πόλεμο. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός αποδοκιμάστηκε επανειλημμένα κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο κοινοβούλιο από μέλη οικογενειών των ομήρων. Σημειώνεται πως, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, δήλωσε σε συνάντηση του με ισραηλινούς στρατιώτες στη Λωρίδα, πως: «Δεν θα σταματήσουμε θα εντείνουμε τις μάχες τις ημέρες που έρχονται. Αυτός θα είναι μακρύς πόλεμος»

Τραγικός ο απολογισμός των απωλειών στον παλαιστινιακό θύλακα, που ανέρχεται σε 20.674 νεκρούς, εκ των οποίων το 70% πρόκειται για γυναίκες και παιδιά, αλλά και 54.500 τραυματίες.

ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΖΗΤΑ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

«Ομάδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, άκουσε σπαρακτικές αφηγήσεις από το ιατρικό προσωπικό και θύματα για τα δεινά που προκάλεσαν οι εκρήξεις», ανέφερε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους, ο επικεφαλής του οργανισμού υγείας του ΟΗΕ, μέσω X (του πρώην Twitter).

«Παιδί έχασε όλη του την οικογένεια στον βομβαρδισμό του καταυλισμού. Νοσηλεύτρια του νοσοκομείου υπέστη την ίδια απώλεια, όλη της η οικογένεια σκοτώθηκε», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ δήλωσε ότι η «σφαγή» έχει αποδεκατίσει το σύστημα υγείας στη Γάζα, ζητώντας κατάπαυση του πυρός

Δημοσιεύοντας μια βιντεοσκοπημένη έκθεση για τις συνθήκες που επικρατούν μέσα στο νοσοκομείο Αλ-Άκσα της Γάζας, όπου το προσωπικό αγωνίζεται να περιθάλψει τους ετοιμοθάνατους και τους τραυματίες, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, δήλωσε ότι το σύστημα υγείας του παλαιστινιακού θύλακα βρίσκεται υπό αφόρητη πίεση.

«Το νοσοκομείο δέχεται πολύ περισσότερους ασθενείς από ό,τι μπορεί να διαχειριστεί η χωρητικότητα των κλινών και το προσωπικό του. Πολλοί δεν θα επιβιώσουν από την αναμονή» είπε.

«Με το μεγαλύτερο μέρος του συστήματος υγείας αποδεκατισμένο και γονατισμένο», ο επικεφαλής του ΠΟΥ δήλωσε ότι οι τελευταίες επιθέσεις στο κέντρο της Γάζας, οι οποίες σκότωσαν περίπου 70 ανθρώπους κατά τη διάρκεια της νύχτας, υπογράμμισαν τους λόγους για τους οποίους απαιτείται άμεση κατάπαυση του πυρός στο παλαιστινιακό έδαφος.