«ΦΡΑΚΑΡΑΝ» ΟΙ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΣΤΟ ΠΑΓΝΗ – ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Την ώρα που ο υπουργός Υγείας, εμφανιζόμενος σε τηλεοπτικό σταθμό, προσπαθεί να παρουσιάσει μια «μαγική εικόνα» στον χώρο της Υγείας, λέγοντας ότι οι κινητοποιήσεις των υγειονομικών γίνονται από «κάποιες συνδικαλιστικές μειοψηφίες», υποστηρίζοντας ότι τα προβλήματα έχουν «τακτοποιηθεί», ότι δεν πρέπει να γκρινιάζει ο λαός μας, η εικόνα από την εφημερία του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου την Τρίτη 4 Ιούνη τον διέψευδε για μια ακόμα φορά.

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης αναφέρει ότι στην χθεσινή (04/06) εφημερία του νοσοκομείου φράκαραν κλινικές καθώς οι εισαγωγές ξεπέρασαν τις δυνατότητες περίθαλψης.

Σύμφωνα με τον κ. Βρύσαλη, στα 35 κρεβάτια της κλινικής έπρεπε να τοποθετηθούν 43 ασθενείς με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τους τραυματιοφορείς να τρέχουν πανικόβλητοι, με έναν νοσηλευτή και έναν βοηθό να έχουν την ευθύνη για την περίθαλψη των ασθενών. 

Παρόμοια, στην Καρδιολογικη κλινική, δύναμης 51 ασθενών, νοσηλεύονται 55 ασθενείς, ακόμα και σε διαδρόμους, ενώ σε αιματολογική, μονάδα εμφραγμάτων και μονάδα οξέων της ψυχιατρικής, δεν υπάρχουν κενά κρεβάτια.

Ο κ. Βρύσαλης επαναλαμβάνει το αίτημα των υγειονομικών για στελέχωση με μόνιμο προσωπικό σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας και ΕΚΑΒ, ενώ τονίζει ότι απέναντι σε αυτήν την άθλια κατάσταση οι κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Την ώρα που ο υπουργός Υγείας εμφανιζόμενος σε τηλεοπτικό σταθμό προσπαθεί να παρουσιάσει μια «μαγική εικόνα» στον χώρο της Υγείας, λέγοντας ότι οι κινητοποιήσεις των υγειονομικών γίνονται από «κάποιες συνδικαλιστικές μειοψηφίες», υποστηρίζοντας ότι τα προβλήματα έχουν «τακτοποιηθεί», ότι δεν πρέπει να γκρινιάζει ο λαός μας, η εικόνα από την εφημερία του Νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ που εφημέρευε (χτες) τον διέψευδε για μια ακόμα φορά.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ

Οι εισαγωγές στην Παθολογικη κλινική ξεπερνούν τις δυνατότητες περίθαλψης Στα 35 κρεββάτια δύναμη έπρεπε να τοποθετηθούν 43 ασθενείς με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τους τραυματιοφορείς και να τρέχουν πανικόβλητοι Χαρακτηριστικά 1 νοσηλευτης και ένας βοηθός νοσηλευτή πρέπει να έχουν την ευθύνη για την περίθαλψη των ασθενων.

Στην Καρδιολογικη κλινική δύναμης 51 ασθενων νοσηλεύονται 55 ασθενεις ακόμα και σε διαδρόμους

Στην αιματολογική δεν υπάρχει κενό κρεβάτι

Στη μονάδα εμφραγμάτων δεν υπάρχει κενό κρεβάτι

Στην μονάδα οξέων της ψυχιατρικής δεν υπάρχει κενό κρεβάτι

Απέναντι σε αυτή την άθλια κατάσταση οι κινητοποιήσεις μας είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Για να έχουν οι ασθενείς μας αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας. Για να μην αγωνιούμε σε κάθε εφημερία γιατί οι ασθενείς κινδυνεύουν λόγω των απαράδεκτων συνθηκών που η τωρινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν δημιουργήσει».