ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΗΛ. ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΕΚΛΟΓΕΩΝ – ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ»

Μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η απόφαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, δηλαδή αναμένεται αν θα ασκήσει ή όχι ποινικές διώξεις κατά των βουλευτών του κόμματος των “Σπαρτιατών”, αλλά και κατά άλλων προσώπων.

Η έρευνα που διεξάγει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ξεκίνησε μετά τις δημόσιες καταγγελίες του επικεφαλής του κόμματος των “Σπαρτιατών” Βασίλη Στίγκα, για ύπαρξη έκνομων δράσεων από βουλευτές του κόμματός του και για παρασκηνιακές κινήσεις, ενώ έκανε λόγο για Greek Mafia και για «Δον Κορλεόνε».

Η κυρία Αδειλίνη, ολοκλήρωσε την έρευνά της μετά τις ανωμοτί εξηγήσεις που έδωσε ως ύποπτος για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην εξαπάτηση των εκλογέων που ψήφισαν το κόμμα των “Σπαρτιατών” ο Ηλίας Κασιδιάρης. Οι εξηγήσεις δόθηκαν μέσα από το κατάστημα κράτησης όπου ο Ηλίας Κασιδιάρης εκτίει ποινή κάθειρξης 13 ετών και 6 μηνών, για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της «Χρυσής Αυγής».

Ειδικότερα, ο Βασίλης Στίγκας καταγγείλει ότι υπήρξαν έκνομες δραστηριότητες από βουλευτές του κόμματος του και παρασκηνιακές κινήσεις πέραν της νομιμότητας (Greek Mafia, «Δον Κορλεόνε», κ.λπ.). Μετά τις καταγγελίες αυτές η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρενέβη και στο πλαίσιο αυτό της έρευνας που διεξάγει, ο Βασίλης Στίγκας κατέθεσε δύο φορές, ενώ εξηγήσεις δόθηκαν και από υπόλοιπους βουλευτές των “Σπαρτιατών”, που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος. Η κατηγορία συνδέεται με το σκεπτικό ότι πίσω από το εν λόγω κόμμα ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Παράλληλα, αναμένονται και οι αποφάσεις του Εκλογοδικείου για το κόμμα των “Σπαρτιατών” και ειδικότερα για τη νομιμότητα συμμετοχής του στις περασμένες βουλευτικές εκλογές και την είσοδό του στη Βουλή, αλλά και κατά της νομιμότητας εκλογής βουλευτών του εν λόγω κόμματος. Στο Εκλογοδικείο έχουν κατατεθεί ενστάσεις κατά τις εισόδου του κόμματος στη Βουλή, οι οποίες έχουν ήδη συζητηθεί.