ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ο Ν. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ, ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ

Επιστρέφει σε καθεστώς κράτησης ο καταδικασμένος για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή Νίκος Μιχαλολιάκος με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας που ακύρωσε την απόλυσή του.

Οι Εφέτες με το βούλευμα τους ακυρώνουν την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας που είχε αποφυλακίσει με όρους τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής.

Με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκε αμετανόητος, υμνητής ναζιστικών έκνομων πρακτικών.

Το συμβούλιο, υιοθετώντας ανάλογη εισαγγελική πρόταση κρίνει ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα πρέπει να παραμείνει έγκλειστος καθώς εκτίει ποινή πολυετούς κάθειρξης για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην εγκληματική δράση της ΧΑ.

Συγκεκριμένα στο βούλευμα επισημαίνεται ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος με αρθρογραφίες του σε ηλεκτρονικά μέσα συνεχίζει να υμνεί τις ναζιστικού τύπου πρακτικές της ΧΑ, παρά τη δίκη και την καταδίκη του εμφανίζοντας εικόνα αμετανόητου. Ως εκ τούτου κρίνεται ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Μετά την έκδοση του βουλεύματος η κράτηση Μιχαλολιάκου θα συνεχιστεί κανονικά, έως ότου εκτίσει την ποινή του σύμφωνα με το νόμο.

Υπενθυμίζεται ότι ο αντεισαγγελέας Εφετών Λαμίας, Νικήτας Θεολογίτης, είχε ασκήσει έφεση κατά του βουλεύματος του δικαστικού συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας που άνοιγε την πόρτα εξόδου από τη φυλακή στον άλλοτε πανισχυρό άντρα της ναζιστικής οργάνωσης, με περιοριστικούς όρους, μεταξύ  των οποίων απαγόρευση μετακίνησης εκτός Αττικής, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και απαγόρευση συνάντησης με συγκατηγορουμένους του.

Βασικό επιχείρημα του κ. Θεολογίτη ήταν ότι ο Μιχαλολιάκος δεν πληρούσε τις ουσιαστικές προϋποθέσεις για την υφ΄ όρων απόλυσή του, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες,  οι διαδικτυακές δημοσιεύσεις του υπέρ της Χρυσής Αυγής, που έχουν άμεση σχέση με τη σε βάρος του καταδικαστική απόφαση, καταδεικνύουν την κακή διαγωγή του και την επικινδυνότητά του για την τέλεση νέων εγκλημάτων, εφόσον αποφυλακιστεί.