ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΟΜΟΦΥΛΩΝ – ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ «ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ» Ο ΚΑΙΡΙΔΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ

Δεν αλλάζουν στάση οι ακροδεξιοί υπουργοί και βουλευτές της Ν.Δ. στο θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας, με τον Μάκη Βορίδη και τον Θ. Πλεύρη να επαναλαμβάνουν την θέση τους ενάντια σε ένα τέτοιο νομοσχέδιο.

Την απόφασή του να μην ψηφίσει το κυβερνητικό νομοσχέδιο, δήλωσε ξανά ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης.

«Πρόκειται για ένα θέμα που συνδέεται με θέματα συνείδησης δεν συνδέεται με χάραξη πολιτικής και η διαφωνία μου εκφράζεται με τη μη στήριξη, δεν θα το ψηφίσω», διευκρίνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Διαφωνώ με οποιαδήποτε παρέμβαση στο οικογενειακό δίκαιο άρα και στην αλλαγή μορφής της οικογένειας, ακόμα και δεν υπήρχε τεκνοθεσία. Αυτά τα θέματα έχουν λυθεί με σύμφωνο συμβίωσης σε απλές μορφές» κατέληξε.

Πιο διπλωματικός, με ξεκάθαρη όμως αντίθεση στο νομοσχέδιο, εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης ο οποίος μιλώντας στον Antenna το πρωί της Τρίτης, τόνισε ότι «θα πρέπει πρώτα να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός και εν συνεχεία να ανοίξει ο σχετικός διάλογος».

«Ο πρωθυπουργός δεν σκέφτεται με όρους τακτικισμού. Ούτε έχει δεσμευτεί χρονικά για την εν λόγω ρύθμιση. Ας περιμένουμε τι θα πει και θα τοποθετηθούμε εκ νέου», πρόσθεσε και επανέλαβε ότι «δεν βλέπω να αλλάζω άποψη. Το ζήτημα έχει πολλές παραμέτρους. Είναι σημαντικό να ακουστούν όλες οι απόψεις. Εγώ δεν βρίσκομαι σε δύσκολη θέση».

Στο κάδρο των ακροδεξιών αντιδράσεων, μπήκε και η βουλευτής, Άννα Καραμανλή, καθώς μιλώντας στον ΑΝΤ1 άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ότι εάν επιβληθεί κομματική πειθαρχία, να μην ψηφίσει.

«Στη ζωή υπάρχουν κόκκινες γραμμές. Δεν μπορώ, είναι θέμα συνείδησης. Δεν είναι πολιτικό αλλά κοινωνικό ζήτημα και πρέπει να υπάρχει ελευθερία της βούλησης», επισήμανε.

«Όποιος υπουργός διαφωνεί θα πρέπει να παραιτηθεί»

Καρφιά στους διαφωνούντες βουλευτές και κυρίως τους υπουργούς, έριξε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, τονίζοντας ότι «τα πράγματα με τους υπουργούς είναι ξεκάθαρα, δεν νοείται να μην υπάρχει πειθαρχία. Αυτό που συζητάμε είναι ότι αν διαφωνήσει κάποιος θα πρέπει να παραιτηθεί, φαντάζομαι».

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ σημείωσε ότι «όπως και να έχει όλα αυτά είναι πράγματα που τα έχει πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Από εκεί και πέρα, με τους βουλευτές επιτρέψτε μου να περιμένω και εγώ την ευρύτερη τοποθέτηση».