ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΘ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Επεισόδια με χημικά και μολότοφ σημειώθηε νωρίς τα ξημερώματα έξω από πανεπιστήμια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα και κάδους απορριμμάτων.

Επεισόδια σημειώθηκαν τη νύχτα, που διήρκεσαν περίπου πέντε ώρες, έξω από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, περίπου 40 νεαροί, βγήκαν από το χώρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, όπου γινόταν συναυλία με την συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων, από την είσοδο της λεωφόρου Αθηνών, έβαλαν φωτιές σε κάδους και προξένησαν φθορές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν εκεί.

Η Τροχαία προχώρησε αμέσως σε ρυθμίσεις και διακόπηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αθηνών. Σύμφνωα πάντα με την αστυνομία, γύρω στη 01.15 οι νεαροί μπήκαν και πάλι στο χώρο του Πανεπιστημίου, από όπου συνέχισαν να πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών που βρίσκονταν απέξω. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν μέχρι τις 03.20, αλλά η ένταση κράτησε μέχρι τις 05.10 το πρωί, οπότε η κατάσταση ηρέμησε και οι δρόμοι άνοιξαν στην περιοχή. Από την Αστυνομία δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή προσαγωγές.

Μικροεπεισόδια έξω από το Α.Π.Θ.

Με ρίψη μολότοφ και άλλων αντικειμένων, κουκουλοφόροι συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Εθνικής Αμύνης έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων και τους απώθησαν.

Από τις μολότοφ προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, τα οποία απομακρύνθηκαν μετά τη λήξη των επεισοδίων. Η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε για να σβήσει φωτιές που έβαλαν άγνωστοι σε κάδους απορριμμάτων, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑβ παρέλαβε άτομο με αναπνευστικά προβλήματα.