ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΦΥΛΑΚΑ ΤΗΣ ΝΙΣΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για τον αρχαιοφύλακα, ο οποίος έχει καταγγελθεί για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος 11 παιδιών, στη Νίσυρο, αλλά και αποπλάνηση παιδιών, απόπειρα βιασμού, πορνογραφία ανηλίκων και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, ανάμεσα στα οποία η αποπλάνηση ανηλίκων αλλά και η διακίνηση ναρκωτικών.

Ο αρχαιοφύλακας στο μουσείο του νησιού διαφεύγει της σύλληψης και αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς μετά τις καταγγελίες έφυγε από τη Νίσυρο και χρειάστηκαν 11 μέρες για να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Η υπόθεση ήρθε στο φως έπειτα από καταγγελία πατέρα, πρόσφυγα, ο οποίος μάλιστα κινδύνευσε να απελαθεί γιατί δεν είχε χαρτιά – και ακολούθησαν κι άλλες καταγγελίες από γονείς ανηλίκων.

Από τις καταθέσεις που υπήρξαν διαπιστώθηκε ότι από τον Απρίλιο του 2023 έως και τον Απρίλιο του 2024, ο 62χρονος, προσέγγιζε ανήλικους και τους προσκαλούσε, με διάφορες δικαιολογίες, στον χώρο όπου διαμένει. Σύμφωνα με τις καταθέσεις, ο κατηγορούμενες προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις, επίδειξη των γεννητικών του οργάνων, σε επίδειξη πορνογραφικού υλικού, διέθετε κάνναβη στους ανήλικους, ενώ αποπειράθηκε να προβεί και σε γενετήσιες πράξεις με ανήλικο.