ΕΝΟΧΟΣ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΙΑΣΟΝΑ

Την ενοχή του αστυνομικού – οδηγού του υπηρεσιακού οχήματος της Ντόρας Μπακογιάννη, ως υπαίτιο του θανάτου του Ιασονα Λαλαούνη, ύστερα από τροχαίο έξω από τη Βουλή το Μάρτιο του 2021, αποφάσισε η ελληνική Δικαιοσύνη.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας από το Ά Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, όπου παροντες είναι η οικογένεια και οι φίλοι του 22χρονου μοτοσικλετιστή.

Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή, ενώ δεν του χορηγήθηκε καμία ελαφρυντική περίσταση.

Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να καταδικαστεί ο αστυνομικός για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Όπως εξήγησε, «το βαρύτερο ποσοστό αμέλειας βαρύνει τον κατηγορούμενο», καθώς δεν έδειξε την απαραίτητη προσοχή όταν πέρασε κάθετα τη Βασ. Σοφίας, πράγμα το οποίο απαγορευόταν και ήταν παρακινδυνευμένη πρακτική. Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό πάντως, στην επιμέτρηση της ποινής του αστυνομικού, θα πρέπει να συνυπολογιστεί πως και ο 22χρονος μοτοσικλετιστής είχε συνυπαιτιοτητα για το ατύχημα, καθώς «οδηγούσε πάνω από νόμιμο όριο ταχύτητας και προφανέστερα αντιλήφθηκε πως το ταξί είχε ακινητοποιηθεί».

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος αστυνομικός έμεινε πιστός στη γραμμή ότι δεν γνώριζε πως απαγορευόταν να στρίψει σε αυτό το σημείο, αφού ήταν συνήθης τακτική, παρά τη σήμανση που υπήρχε στην άσφαλτο για υποχρεωτική πορεία ευθεία. «Λυπάμαι, έφυγε ένας νέος άνθρωπος χωρίς λόγο. Μακάρι να είχα τη δύναμη να επικοινωνήσω με την οικογένεια νωρίτερα. Δεν μας είχε αναφέρει κανένας πως απαγορεύεται. Δεν θα κάναμε παράβαση με τόσες κάμερες στο κέντρο της Αθήνας» είπε μεταξύ άλλων.

Πηγή: news247.gr