(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

«ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ»: ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ Η ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟ PRIDE

Με σύνθημα «Ένας νόμος δεν αρκεί» πραγματοποιήθηκε το φετινό Athens Pride στην πλατεία Συντάγματος, όπου πλήθος κόσμου, όλων των ηλικιών έδωσε ηχηρό “παρών”.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για τη γιορτή ΛΟΑΤΚΙ+ όπου, μεταξύ άλλων, συμμετέχουν πολιτικά κόμματα, οργανώσεις ΛΟΑΤΚΙ+.

Περίπου στις 19:00 ξεκίνησε και η πορεία και στη συνέχεια ακολούθησε συναυλία στην Κεντρική Σκηνή στο Σύνταγμα.

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Οι φετινές εκδηλώσεις έρχονται λίγους μόλις μήνες μετά την ψήφιση του νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ένα από τα διαχρονικά αιτήματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Η σφαγή στην Παλαιστίνη είχε τη δική της θέση στην πορεία υπερηφάνειας, με πανό, συνθήματα για “λευτεριά στην Παλαιστίνη” και το αίτημα για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Όμως όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές και οι οργανώσεις της κοινότητας, η πραγματική κοινωνική αλλαγή δεν επέρχεται απλώς και μόνο επειδή μια κυβέρνηση ψηφίζει έναν νόμο, και τα εμπόδια στην κοινωνική ένταξη που τα LGBTQI+ άτομα αντιμετωπίζουν συστηματικά στην οικογένεια, στον εργασιακό χώρο, στο δημόσιο χώρο, στην υγεία, στην εκπαίδευση και σε όλες τις πτυχές του καθημερινού βίου, παραμένουν. «Ένας νόμος δεν αρκεί».