ΕΛ.ΑΣ.: «ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΣΤΟ ΥΠ.ΕΣ.» – ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΨΑΧΝΕΙ Η ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Στο συμπέρασμα ότι δεν πραγματοποιήθηκε διάρρηξη σε γραφείο του υπουργείου Εσωτερικών ή παραβίαση σε αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών, κατέληξε η προανακριτική έρευνα, που πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών ολοκληρώθηκε προανακριτική έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι ουδέποτε πραγματοποιήθηκε διάρρηξη σε γραφείο του Υπουργείου Εσωτερικών ή παραβίαση σε αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, για την εξαγωγή του συμπεράσματος, αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν συνδυαστικά προανακριτικά και ερευνητικά δεδομένα και συγκεκριμένα:

  • η εξερεύνηση και εξέταση του χώρου από συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών,
  • η εξέταση και ανάλυση ψηφιακών συσκευών,
  • η εξέταση εργαζομένων στο Υπουργείο.

Την ίδια ώρα, η υπουργός αιτήθηκε στη Εισαγγελία την πρόσβαση στον φάκελο της δικογραφίας, προκειμένου να διερευνηθεί εάν υπάρχουν πειθαρχικές ευθύνες για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Από την πλευρά της, λοιπόν, η Ν. Κεραμέως επιδιώκει  –για ακόμα μια φορά– να δείξει πως η ίδια δεν είχε την παραμικρή ευθύνη, μεταθέτοντας τις όποιες «αστοχίες» ή «παρανομίες» σε υπαλλήλους του Υπουργείου Εσωτερικών.

Χρησιμοποιώντας μάλιστα την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., το υπουργείο ανέφερε πως το πόρισμα της αστυνομίας «αφήνει πολιτικά και ηθικά έκθετους» όσους έκαναν λόγο για παραβίαση συστημάτων και κλοπή σημαντικών εγγράφων, ζητώντας την παραίτηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου».

Η Νίκη Κεραμέως καλεί τον Στ. Κασσελάκη, τον Ν. Ανδρουλάκη, τον Μ. Κατρίνη, τη Γ. Πούλου και την Ευ. Λιακούλη,, που της είχαν ζητήσει εξηγήσεις εν μέσω σφοδρής κριτικής, να ανακαλέσουν γιατί «προσπάθησαν να εργαλειοποιήσουν ευαίσθητα θέματα για κομματικά οφέλη δίχως καν να περιμένουν τα πορίσματα των αρμόδιων αρχών και γιατί προσπάθησαν να δημιουργήσουν αμφιβολίες για τις εκλογικές διαδικασίες που εδώ και 50 χρόνια διεξάγονται με άψογο τρόπο στη χώρα μας».

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών είναι η ακόλουθη:

«Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας ότι δεν υπήρξε απολύτως καμία διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών, αφήνει πολιτικά και ηθικά έκθετους όλους όσοι, χωρίς να περιμένουν τα αποτελέσματα των ερευνών των αρμόδιων αρχών, έσπευσαν να μιλήσουν για παραβίαση συστημάτων και κλοπή σημαντικών εγγράφων, ζητώντας ακόμα και την παραίτηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.

Το ΥΠΕΣ είχε εξαρχής μιλήσει για “φερόμενη” διάρρηξη, αναμένοντας την ολοκλήρωση των ερευνών των αρμόδιων αρχών και ενώ τα πρώτα πορίσματα ερευνών του ίδιου του υπουργείου Εσωτερικών δεν είχαν δείξει οποιοδήποτε στοιχείο παρείσφρησης στα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου. Από την έρευνα της ΕΛΑΣ προκύπτει εν τέλει ότι “ουδέποτε πραγματοποιήθηκε διάρρηξη σε γραφείο του Υπουργείου Εσωτερικών ή παραβίαση σε αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών”.

Αναμένουμε από τους κυρίους Κασσελάκη, Ανδρουλάκη, Κατρίνη και τις κυρίες Πούλου και Λιακούλη, να ανακαλέσουν γιατί προσπάθησαν να εργαλειοποιήσουν ευαίσθητα θέματα για κομματικά οφέλη δίχως καν να περιμένουν τα πορίσματα των αρμόδιων αρχών και γιατί προσπάθησαν να δημιουργήσουν αμφιβολίες για τις εκλογικές διαδικασίες που εδώ και 50 χρόνια διεξάγονται με άψογο τρόπο στη χώρα μας».