ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ UNICEF ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ – «ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ» Η ΠΕΡΙΟΧΗ

Η UNICEF ανακοίνωσε σήμερα ότι εκτιμά πως 17.000 παιδιά στη Γάζα έμειναν ασυνόδευτα ή χωρίστηκαν από τις οικογένειές τους στη διάρκεια της σύγκρουσης και ότι σχεδόν όλα τα παιδιά στον παλαιστινιακό θύλακα θεωρείται ότι έχουν ανάγκη από ψυχολογική στήριξη.

«Εμφανίζουν συμπτώματα όπως υπερβολικά υψηλά επίπεδα επίμονου άγχους, απώλεια όρεξης. Δεν μπορούν να κοιμηθούν, έχουν συναισθηματικές εξάρσεις ή πανικοβάλλονται κάθε φορά που ακούνε βομβαρδισμό», λέει ο Τζόναθαν Κρικς, επικεφαλής επικοινωνίας της οργάνωσης αυτής του ΟΗΕ στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη.

«Πριν από αυτόν τον πόλεμο, η UNICEF εκτιμούσε ότι 500.0000 παιδιά ήδη είχαν ανάγκη από ψυχολογική στήριξη στη Γάζα. Σήμερα, εκτιμούμε ότι σχεδόν όλα τα παιδιά έχουν ανάγκη από αυτή τη στήριξη και αυτό σημαίνει περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά», επισήμανε ο ίδιος.

Πάνω από 27.000 οι νεκροί

Τουλάχιστον 27.131 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 66.287 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, στην πλειονότητά τους γυναίκες, παιδιά και έφηβοι, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Το τελευταίο 24ωρο περί τους 112 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 148 τραυματίστηκαν, προσθέτει το υπουργείο.

Η Ράφα είναι μια “ωρολογιακή βόμβα”

Το γραφείο Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha) εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του καθώς οι εχθροπραξίες στη Χαν Γιούνις αναγκάζουν ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να καταφύγουν στη Ράφα, πιο νότια στη Λωρίδα της Γάζας.

«Θέλω να υπογραμμίσω τη βαθιά μας ανησυχία για την κλιμάκωση των εχθροπραξιών στη Χαν Γιούνις, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των εσωτερικά εκτοπισμένων που έχουν αναζητήσει καταφύγιο στη Ράφα τις τελευταίες ημέρες», δήλωσε ο Γενς Λέρκε εκπρόσωπος του Ocha.

«Χιλιάδες Παλαιστίνιοι συνεχίζουν να καταφεύγουν στον νότο, όπου ήδη ζουν περισσότεροι από τους μισούς από τα 2,3 εκατομμύρια κατοίκους της Γάζας (…) Η Ράφα είναι μια ωρολογιακή βόμβα απελπισίας και φοβόμαστε για τα όσα θα ακολουθήσουν», υπογράμμισε.