ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΦΑΚΕΛΑΚΙ – ΜΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε και επίσημα η νομιμοποίηση στο φακελάκι στα δημόσια νοσοκομεία. Οι Μαφιόζοι Ολιγάρχες του τόπου και τα Αρπαχτικά Ταμεία (funds) μέσω της κυβέρνησης – βιτρίνα της Ν.Δ και του υπαλλήλου τους Κυριάκου Μητσοτάκη, κατάφεραν να ρίψουν τον κύβο στη Δημόσια Υγεία.

Πέρα από κάθε λογική κοινωνικής πρόνοιας και εκμεταλλευόμενοι την πολιτική αφασία μιας όλο και περισσότερο συντηρητικοποιούμενης κοινωνίας (ειδικά από το δημοψήφισμα του 2015 και μετά, που είδε την πολιτική της βούληση να περιφρονείται με αποτέλεσμα να πάψει να πιστεύει στην πολιτική, υιοθετώντας τον ατομικισμό) οι αχυράνθρωποι των υψηλών οικονομικών παραγόντων του τόπου
έβαλαν σε εφαρμογή τα απογευματινά ιατρεία βροντοφωνάζοντας ότι έδωσαν, οι άθλιοι, λύση σε ένα ακανθώδες κοινωνικό πρόβλημα, αυτό της καθυστέρησης των χειρουργείων των ασθενών και του παράνομου χρηματισμού (φακελάκι) των γιατρών.

Αντί να ισχυροποιήσουν το Ε.Σ.Υ. με προσλήψεις γιατρών, αύξηση των μισθών τους και ενίσχυση των υποδομών, προτίμησαν να μεταφέρουν το οικονομικό αυτό βάρος στον ασθενή, που ήδη πληρώνει υψηλά ποσά για την ιατρική του περίθαλψη μέσω των ασφαλιστικών ταμείων. Μετά το έγκλημα των Τεμπών και την προσπάθεια συγκάλυψής του, την καταπάτηση του άρθρου 16 με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, το σκάνδαλό με τις υποκλοπές, το χάρισμα των ΔΕΚΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ευρώ στη Eurobank, τη λεηλασία του ελληνικού εισοδήματος από τα καρτέλ των Super- Market και το Χρηματιστήριο (μεταξύ τριών Ολιγαρχών) Ενέργειας, τη συγκάλυψη του παιδοβιαστή Μίχου, την αναστολή εκτέλεσης της ποινής φυλάκισης του παιδοβιαστή Λιγνάδη και άλλων πολλών εγκλημάτων της, η Νέα Δημοκρατία βάζει τα θεμέλια για την ώθηση των Ελλήνων στην ιδιωτική υγεία.

Το έγκλημα ξεκινά τώρα, ομαλά, και θα συνεχιστεί τις επόμενες δεκαετίες με τη συνεχή υποβάθμιση της δημόσιας υγείας. Αυτό που σήμερα φαντάζει για κάποιους ως μια καλή λύση, το χειρουργείο για καρκίνο π.χ. μόλις στα 2000 ευρώ, χωρίς να σκέφτονται τον φτωχό συμπολίτη τους, σε λίγα χρόνια θα μεταφερθεί στον ιδιωτικό τομέα και τότε που η δημόσια υγεία θα έχει πέσει στο έρεβος της συνείδησης της κοινωνίας, τα κοράκια των ιδιωτικών ασφαλιστικών θα ξεσαρκώσουν τα σώματα των ασθενών κοστολογώντας τους για το ίδιο χειρουργείο 100.000 ευρώ.

Μην συναινείτε στο έγκλημα. Αυτό που τώρα σας φαντάζει μακρινό, σε λίγα χρόνια θα έρθει στα παιδιά σας και τα εγγόνια σας. Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για το μέλλον.

* Εκ μέρους της ΟΒ Ιωαννίνων του ΜέΡΑ25 – Συλλογικό Κείμενο