ΕΦΥΓΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΛΙΟΣ, ΝΤΡΑΜΕΡ ΑΠΟ ΤΙΣ «ΤΡΥΠΕΣ»

Σε ηλικία 58 ετών έφυγε το εμβληματικό μέλος του θρυλικού ροκ συγκροτήματος «Τρύπες». Ο Γιώργος Τόλιος, ο θρυλικός ντράμερ του συγκροτήματος, που προσδιόρισε – σίγουρα – μια γενιά με την ροκ μουσική την δεκαετία του ’90, έφυγε χθες ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς. Ο Γιώργος Τόλιος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου και έζησε όλα τα χρόνια της ζωής του εκεί.

Έγινε ντράμερ της μπάντας το 1985 και έμεινε μέχρι τη διάλυσή της. Ηχογράφησε μαζί τους κάθε υλικό από το δεύτερο άλμπουμ και μετά. Είχε συνεργαστεί με διάφορα συγκροτήματα, έχει παίξει κρουστά στα Ξύλινα Σπαθιά, όπου έπαιζε ντραμς ο μεγαλύτερος αδελφός του ο Πάνος, έχει δουλέψει πολύ ως dj, είχε ανοίξει μαγαζί στην Κατερίνη, είχε παίξει με τον Μπάμπη Στόκα, τον Δημήτρη Ζερβουδάκη και τον Γιάννη Κούτρα, ενώ επίσης αγαπούσε την ποίηση.

Ο Γιώργος Τόλιος το 1985 πήρε θέση του Κώστα Φλωροσκούφη στα τύμπανα του συγκροτήματος και οι ζωντανές τους εμφανίσεις στην Αθήνα, στο club Rodeo, στο Κύτταρο και στο Λυκαβηττό, όπου παίζουν πριν από τον Πουλικάκο, τους καθιερώνουν στην συνείδηση του κοινού σαν την πιο δυναμικά ανερχόμενη rock μπάντα στην Ελλάδα. Το τραγούδι τους Ταξιδιάρα Ψυχή γίνεται το αγαπημένο των ακουλουθητών της εναλλακτικής τότε ροκ σκηνής.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπως και τα υπόλοιπα μέλη των Τρυπών. Μεγαλωμένος μέσα στα γήπεδα λόγω του πατέρα του, που ήταν αρχηγός της Δόξας Δράμας τη δεκαετία του ‘50, στο δίλημμα ντράμερ ή δεξί εξτρέμ, έδωσε την ίδια απάντηση με τον αδερφό του, Πάνο, για να προκαλέσουν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες συμπτώσεις στην ιστορία της ελληνικής μουσικής όταν τα δύο αδέρφια κρατούσαν τις μπαγκέτες στα δύο μεγαλύτερα ελληνικά ροκ συγκροτήματα.