ΕΥΡΩΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ: «ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ»

Την ώρα που η συζήτηση για την μετακόμιση του ΣΥΡΙΖΑ στους Σοσιαλιστές από την Αριστερά στην Ευρώπη, έχει προκαλέσει εσωστρέφεια, η πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (S&D, Σοσιαλιστές & Δημοκράτες), Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ, δήλωσε σχετικά ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποφασίσει πού βρίσκεται και πού θέλει να ανήκει μετά τις Ευρωεκλογές».

«Το κόμμα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών είναι παρόν μέσα στην Ελλάδα με ένα σπουδαίο κόμμα και μία σπουδαία αντιπροσωπεία από το ΠΑΣΟΚ», δήλωσε η κ. Γκαρθία-Πέρεθ, σε ερώτηση αναφορικά με τις συζητήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για το αν θα πρέπει να μετέχουν στις επερχόμενες Ευρωεκλογές με τους Σοσιαλιστές & Δημοκράτες και όχι με την Αριστερά.

«Εμάς μας απασχολεί και δουλεύουμε στο να βελτιώσουμε τα αποτελέσματα και να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπηση από τους συναδέλφους μας στο ΠΑΣΟΚ στο επόμενο Ευρωκοινοβούλιο που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές του Ιουνίου», σημείωσε.

Η Ιράτσε Γκαρθία. δήλωσε επίσης πως, «Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι δικιά τους απόφαση, να δουν τι θέλουν και από εκεί και πέρα είναι δικό μας θέμα. Υπάρχουν κι άλλα κόμματα που θέλουν το ίδιο. Υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες. Δεν θέλουμε να κάνουμε εικασίες για κάτι που ακόμη δεν έχει συμβεί».

Πηγή: Ναυτεμπορική