ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ – ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ

Η χώρα, ενώ έχει ανάγκη από εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες για να λειτουργήσει η οικονομία της, τους πνίγει και τους φυλακίζει. γιατί;

Η βασική αιτία είναι η άνοδος του εθνικισμού τις τελευταίες δεκαετίες, που η οικονομική κρίση επέτεινε. Η άνοδος του εθνικισμού δημιούργησε ξενοφοβικές και ρατσιστικές συνειδήσεις σε μεγάλα εργατικά και μικροαστικά τμήματα της κοινωνίας, που μπήκε σε κρίση με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ανεργία, κλείσιμο επιχειρήσεων, πτώση της αγοραστικής δύναμης, συντάξεων κ.λ.π.

ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!

Η κρίση είχε και ένα άλλο αποτέλεσμα που λίγοι του δώσανε σημασία και δυστυχώς συνεχίζεται: Ποιο είναι; Η μη είσοδος στη χώρα ξένων εργατών και η αποχώρηση πάρα πολλών ήδη υπαρχόντων.

Αν λάβουμε υπόψη μας ότι ένα κομμάτι τους μετά από λίγα χρόνια αλλάζει δουλειές, προτιμώντας πιο εύκολες και πιο συμφέρουσες, και ένα μεγάλο κομμάτι αποχωρεί λόγω ηλικίας-συνταξιοδότησης, φτάσαμε 10 χρόνια μετά το πρώτο μνημόνιο, να μην υπάρχουν εργατικά χέρια, κυρίως για τις βαριές δουλειές!

Μα, λένε κάποιοι και το πιστεύουν (εκτός από τους αγρότες-εργολάβους και όσους έχουν άμεση ανάγκη από εργάτες), «έχει γεμίσει η χώρα ξένους» Πού τους είδαν; Στα κανάλια;

Μετά το 2010 και προπαντός μετά το 2015, οι ξένοι που μπαίνουν στη χώρα, πρόσφυγες ή μετανάστες, έρχονται με την ελπίδα να περάσουν και να φύγουν για την Ευρώπη, προσβλέποντας σε ένα καλύτερο μέλλον.

ΕΡΓΑΤΕΣ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Η αγροτική οικονομία έχει τεράστιες ανάγκες! Φέτος, αλλά γενικά, μετά το ‘15-’16, η έλλειψη έγινε αισθητή, με αποτέλεσμα οι μισές ελιές να μείνουν αμάζευτες σε πολλά μέρη της χώρας (π.χ. Αιτωλοακαρνανία), στα δε υπόλοιπα ακόμα μαζεύουν, με καθυστέρηση ενός έως δύο μηνών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, με κίνδυνο να χαθεί μεγάλο ποσοστό της παραγωγής, λόγω καιρικών συνθηκών! Τα δε μεροκάματα έχουν ανέβει, 15 με 20 ευρώ σε σύγκριση με τα πριν την κρίση! Τα ίδια προβλήματα υπάρχουν και με άλλα φρούτα που είναι και πιο ευπαθή, όπως και με τα κηπευτικά.

Μα, λένε οι περισσότεροι, έχουμε επίσημα 1.000.000 ανέργους ”δικά μας παιδιά!” Απαντώ με πλήρη επίγνωση και λόγω πείρας! Τα δικά μας παιδιά δεν τα μάθαμε να δουλεύουν στα χωράφια, γιατί, «ήταν υποτιμητικό»

ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΗ

Οι περισσότεροι αγρότες δεν θέλουν τα παιδιά τους να δουλέψουν στα χωράφια, ούτε και ως αφεντικά. Κοντολογίς, αν συνεχιστεί αυτό το πρόβλημα, πολλά χωράφια θα μείνουν ακαλλιέργητα και η επιζητούμενη αυτάρκεια θα είναι “όνειρο θερινής νυκτός”.

Ακόμα και αν δεν ήμασταν σε αυτή τη γεωγραφική θέση που οι ξένοι εργάτες φτάνουν με αυτόν τον επαίσχυντο τρόπο, θα έπρεπε να βρούμε τρόπο να τους φέρουμε, αν θέλουμε ανάπτυξη της οικονομίας, γιατί, πολλές δουλειές ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ!

Βέβαια διακρατικές συμφωνίες δεν γίνονται εύκολα, ίσως γιατί τ’ αφεντικά τους θέλουν πνιγμένους, τρομοκρατημένους και παράνομους, γιατί έτσι, είναι πιο εύκολοι για εκμετάλλευση.

Ετσι λοιπόν, η “εύρεση εργασίας” θα παραμείνει στις μαφίες των δουλεμπόρων…

Αλλά η αγορά στην Ελλάδα της κρίσης δεν είναι πλέον συμφέρουσα!

Κάποιοι ακόμη απορούν, πού βρίσκουν οι μετανάστες το υπέρογκο ποσό των 5 ή 10 χιλιάδων ευρώ για να τα δώσουν στις μαφίες.

Είναι απλό, τους ξεπληρώνουν μετά.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ:

1ον: Νομιμοποίηση των ήδη υπαρχόντων

2ον: Προτροπή και ενημέρωση των ήδη υπαρχόντων προσφύγων και μεταναστών να δουλέψουν εδώ, αν το επιθυμούν! Είμαι σίγουρος, ότι πολλοί θα το προτιμήσουν, τουλάχιστον μέχρι ν’ ανοίξουν τα σύνορα και θα φύγουν από τα κάτεργα, των νησιών και αλλού! Σαφώς έχοντας πλήρη δικαιώματα!

3ον: Πρέπει οι αγρότες και άλλα επαγγέλματα να ξεπεράσουν τον εθνικισμό τους και αντί να τα συζητάμε μεταξύ μας, οργανωμένα μέσω αγροτικών συλλόγων, συνεταιρισμών, ομοσπονδιών, συντονιστικών επιτροπών, κ.λ.π., να απαιτήσουν από το κράτος την επίλυση του προβλήματος με βάση τα δύο παραπάνω σημεία!

4ον: Τα πολιτικά κόμματα, εξουσίας και μη, να σταματήσουν το λαϊκισμό τους με οποιοδήποτε κομματικό κόστος και να σταματήσουν αυτό το έγκλημα που συντελείται πλέον εις βάρος όλων. Και ντόπιων και ξένων!

5ον: Να σταματήσει η κινδυνολογία, προπαντός από τα ΜΜΕ, ότι ο εχθρός του Ελληνα είναι οι κολασμένοι αυτής της γης!

Να με συμπαθάτε φίλοι/ες που θέτω το πρόβλημα κάπως οικονομο-μπακαλίστικα…

Να μην ξεχνάμε όμως το βασικό…. Πως οι άνθρωποι αυτοί, ό,τι κι’ αν έπαθαν, να δουλέψουν έρχονται και να ζήσουν αξιοπρεπώς!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ –  ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ – ΑΓΩΝΑΣ!