ΔΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥΣ

Κρίθηκαν προφυλακιστέες μετά τις απολογίες τους, η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας και μία υπάλληλος, για τους φερόμενους εκβιασμούς σε επιχειρηματίες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του evima.gr.

Την πόρτα του ανακριτή πέρασαν η 50χρονη Προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας, ο 52χρονος Υποδιευθυντής, τρεις υπάλληλοι 67, 54 και 50 ετών, μία 56χρονη που είχε τον ρόλο της διεκπεραιώτριας καθώς και ένας 62χρονο λογιστή. Να σημειωθεί ότι στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα ένας υπάλληλος της εφορίας, τέσσερις λογιστές και ένας ιδιώτης που δεν συνελήφθησαν καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

ΜΕ 5.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΦΑΚΕΛΟ

Ολοένα και περισσότερα στοιχεία για το κύκλωμα των εφοριακών που εκβίαζαν επιχειρηματίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Συγκριμένα, σε φωτογραφία φαίνεται η διεκπεραιώτρια στη Χαλκίδα, να βγαίνει από το κτήριο της εφορίας κρατώντας έναν φάκελο. Το στιγμιότυπο, σύμφωνα με πληροφορίες είναι από τις 15 Μαΐου. Τον συγκεκριμένο φάκελο, όπως έχει προκύψει από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες, φέρεται να της τον παρέδωσε νωρίτερα η διευθύντρια της ΔΟΥ και περιείχε 5.000 ευρώ που έδωσε κάποιος επιχειρηματίας.

Η απολογία των συλληφθέντων ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.