ΔΙΩΚΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

«Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Μπαρδάκης στέλνει στη Δικαιοσύνη δημοσιογράφους του Documento», όπως γνωστοποιεί η εφημερίδα. Συγκεκριμένα, Κώστας Βαξεβάνης και Βαγγέλης Τριαντής, καλούνται να καταθέσουν «ανωμοτί», ως «ύποπτοι» δηλαδή, για «ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος της χρήσης του υπηρεσιακού απορρήτου» επειδή δημοσιοποίησαν την πορισματική αναφορά των ελεγκτών του ΣΔΟΕ προς την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις των ημερών της Σοφίας Νικολάου στη θέση της γενικής γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής με πρόσχημα την καταπολέμηση του κορονοϊού, ρεπορτάζ το οποίο προκάλεσε το άδειασμα της κ. Νικολάου από τον κ. Μητσοτάκη, καθώς αποφάσισε να την «κόψει» από το ψηφοδέλτιο. Στη συνέχεια η δικογραφία για τη Σοφία Νικολάου μπήκε στο αρχείο από τον ίδιο τον κ. Μπαρδάκη. 

Όλα ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο 2023 όταν το Documento δημοσίευσε πορισματική αναφορά των ελεγκτών του ΣΔΟΕ προς την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις επί των ημερών της Σοφίας Νικολάου όσο αυτή βρισκόταν στη θέση της Γενικής Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής. Στο πόρισμα του ΣΔΟΕ γινόταν λόγος για «ζημία» ύψους 2 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο.

Την επομένη της δημοσίευσης ο τότε επικεφαλής της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος, Χρήστος Μπαρδάκης με παραγγελία του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ζήτησε να διερευνηθεί πώς έφτασε το πόρισµα στη διάθεση του Documento.

«Δύο μέτρα και δύο σταθμά τηρεί ο πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος, Χρήστος Μπαρδάκης σε ό,τι αφορά το εισαγγελικό του καθήκον, εάν πρόκειται για το σκάνδαλο των υποκλοπών και δημοσιογράφους που αποκαλύπτουν την αλήθεια.

Από τη μια, ο κ. Μπαρδάκης δεν προχώρησε σε καμία νομική κίνηση σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο των υποκλοπών, παρά το γεγονός ότι ενημερώθηκε από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ότι ήταν ένα από τα 92 πρόσωπα που είχαν τεθεί σε παρακολούθηση με το παράνομο λογισμικό predator. Kαι αυτό ανεξάρτητα εάν υπήρχε κάποια έρευνα σε εξέλιξη, καθώς πρόκειται για θέμα που αφορά τον ίδιο», γράφει σχετικά η εφημερίδα.