ΤΕΜΠΗ: ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΛΟΓΩ… ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Εν μέσω της αποκάλυψης του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΣΕ, ότι το υλικό των συνομιλιών διεγράφη από το καταγραφικό μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, θα ξεκινήσει τη Δευτέρα η εξεταστική επιτροπή στην Βουλή που θα κληθεί να διερευνήσει τις συνθήκες της τραγωδίας.

Ο Παναγιώτης Τερεζάκης καταθέτοντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, δήλωσε ότι το υλικό των συνομιλιών έχει καταστραφεί από το καταγραφικό 15 μέρες μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία, επικαλούμενος την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες στους δικαστικούς λειτουργούς που χειρίζονται την υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών γιατί όπως ισχυρίστηκε εισαγγελέας και ανακριτής ζήτησαν τα στοιχεία από την καταγραφή των συνομιλιών 1,5 μήνα μετά.

Υπενθυμίζεται ότι αρχίζει από την ερχόμενη Δευτέρα η εξέταση μαρτύρων και η συλλογή εγγράφων στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, η οποία διερευνά την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Στην επιτροπή ε΄χουν κληθεί οι πρώην υπουργοοί Μεταφορών και Επικοινωνιών, Τάσος Μαντέλης (1997-2000) και Χρήστος Βερελής (2000-2004) καθώς επίσης και οι Χρ. Τσίτουρας, διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής της ΕΡΓΟΣΕ (1996-2004), ΚώσταςΓιαννακός διευθύνοντας σύμβουλος ΟΣΕ (2001-2005) και Νικόλαος Κουρέντας, διευθύνοντας σύμβουλος ΕΡΓΟΣΕ (2005-2008).

Η εξέταση των συγκεκριμένων μαρτύρων θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση ως προς το χρονικό διάστημα 1997-2004 και παράλληλα να αναζητηθούν όλα τα έγγραφα που σχετίζονται με το δυστύχημα.

Μεταξύ των πολιτικών προσώπων που ζήτησε να κληθούν ως μάρτυρες είναι οι: Χρ. Τριαντόπουλος (υφ. Κλιματικής Κρίσης), Θ. Πλεύρης (πρ. Υπ. Υγείας), Ζ. Ράπτη (πρ. υφ. Υγείας) και Κ. Αγοραστός (περιφ. Θεσσαλίας).