Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη έξω από την Λάρισα, σύγκρουση εμπορικής και επιβατικής αμαξοστοιχίας, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023. (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

ΔΙΑΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ ΕΝΩ Η N.Δ. «ΕΚΛΕΙΣΕ» ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Μόλις δύο ημέρες μετά την « ολοκλήρωση» της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το έγκλημα στα Τέμπη, με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας έκανε δεκτό το αίτημα της Επιτροπής για να της αποσταλεί η σχετική δικογραφία.

Συγκεκριμένα, δεκτό έκανε το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας το αίτημα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το έγκλημα στα Τέμπη, το οποίο ζητούσε έγγραφα της σχετικής δικογραφίας, η οποία δεν έχει κλείσει.

Ωστόσο, πριν αποφασίσει το Συμβούλιο Εφετών η Επιτροπή ολοκλήρωσε τις εργασίες της την Τρίτη και ενώ υπήρχε έγγραφη ενημέρωση από την Εισαγγελία Εφετών στο σώμα ότι επίκειται η συνεδρίαση του Συμβουλίου.

Η απόφαση αυτή εκθέτει ανεπανόρθωτα τη Νέα Δημοκρατία και τις μεθοδεύσεις που οδήγησαν στο άρον άρον «κλείσιμο» της Εξεταστικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με την δήλωση του κ. Κόκκαλη, «το “πράσινο φως” από το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για τη διαβίβαση της δικογραφίας αποτελεί την πλήρη επιβεβαίωση των όσων από την πρώτη στιγμή ισχυριστήκαμε και προβάλαμε στην εξεταστική επιτροπή. Είναι αδιανόητο η εξεταστική να ολοκληρώνει τις εργασίες της άρον – άρον και χωρίς να έχει σαφή εικόνα της εξελισσόμενης δικαστικής έρευνας. Η κυβερνητική πλειοψηφία βιάστηκε να συγκαλύψει, βιάστηκε να μπαζώσει την αλήθεια, όπως ακριβώς μπάζωσε και τον τόπο του εγκλήματος το δίδυμο των κυρίων Τριαντόπουλου και Αγοραστού. Έστω και αργά όμως, η αλήθεια θα λάμψει και η δικαιοσύνη θα αποδοθεί».