ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΕΜΠΗ ΚΑΙ ΓΑΖΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ

Διαμαρτυρίες, παρεμβάσεις και…προσαγωγές, είχε η φετινή στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα αλλά και στα Τρίκαλα, για τους εορτασμούς της Εθνικής επετείου, της 25η Μαρτίου. Πιο συγκεκριμένα, παρέμβαση υπέρ της Παλαιστίνης έγινε κατά την διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στο κέντρο της Αθήνας στο ύψος της Πανεπιστήμιου, ενώ ένταση δημιουργήθηκε, όταν στο τέλος της μαθητικής παρέλασης στα Τρίκαλα, η οικογένεια Πλακιά αποδοκίμασε στρατιωτικούς και πυροσβέστες, διαμαρτυρόμενη για την εγκληματική συγκάλυψη των Τεμπών.

Η αστυνομία στην παρέλαση της πρωτεύουσας, προχώρησε σε συνολικά επτά προσαγωγές με την κατηγορία της παρεμπόδισης παρέλασης. Κάποιοι μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ, και οι υπόλοιποι στο τμήμα Εξαρχείων.

Την ίδια ώρα, η οργή για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη εν μέσω της πλήρους συγκάλυψης των ευθυνών από την κυβέρνηση, που βρίσκεται αντιμέτωπη με πρόταση μομφής από την αντιπολίτευση ύστερα και από τις τελευταίες αποκαλύψεις για «μονταζιέρα» στις ηχογραφημένες συνομιλίες.

Οι οικογένειες Πλακιά, δύο από τις 57 που βυθίστηκαν στον θρήνο, καθώς έχασαν τρία κορίτσια στα Τρίκαλα, ζήτησαν να μην παραστεί η Κατερίνα Παπακώστα στην παρέλαση στα Τρίκαλα, όπως και έγινε γιατί η ίδια δεν εμφανίστηκε, και ζήτησαν να μην γυρίσουν οι παραστάτες τα πρόσωπά τους προς τους επίσημους, σε όλους τους νομούς, όπου θα βρίσκονται βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, «που έλαβαν μέρος στην Εξεταστική και ψήφισαν την αθώωση των πραγματικών υπευθύνων». 
 
Οι Δημήτρης Πλακιάς, Νίκος και Σοφία Πλακιά παρακολούθησαν όλη την παρέλαση απέναντι από την εξέδρα, αφού άφησαν ένα μπουκέτο λουλούδια. Σύμφωνα με το trikalavoice.gr, η οικογένεια χειροκτότησε και ευχαρίστησε τη μαθητιώσσα νεολαία που δεν έστρεψε το βλέμμα της στους επισήμους, ενώ αποδοκίμασε στρατιωτικούς και πυροσβέστες γιατί απέδωσαν τις προβλεπόμενες τιμές. 

Μάλιστα, χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να απομακρυνθούν ενώ οι ίδιοι κατήγγειλαν έλλειψη σεβασμού από τους ένστολους υποστηρίζοντας πως το μοιραίο βράδυ άφησαν τα παιδιά μας να καούν και έρχονται εδώ και κορνάρουν, σε μια αναφορά στις οχημάτων της πυροσβεστικής μπροστά από την εξέδρα.

Και η οικογένεια της Κλαούντια Λάτα ζήτησε δικαιοσύνη για το θάνατό της με αφορμή την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Λάρισα. Οι συγγενής στάθηκαν σιωπηλοί στην κεντρική πλατεία της πόλης κρατώντας πλακάτ, σύμφωνα με το larissanet.gr.