ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των βουλευτών της Ν.Δ. αναφορικά με την τροπολογία του υπουργείου Μετανάστευσης, με την οποία μειώνεται στα τρία από τα επτά χρόνια ο χρόνος αποδεδειγμένης διαμονής στη χώρα για να δοθεί άδεια παραμονής σε μετανάστες.

Μετά την διαφοροποίηση του Αντώνη Σαμαρά, και παρά την προειδοποίηση από το Μέγαρο Μαξίμου δια του Κυβερνητικού Εκπροσώπου πως θα τεθεί κομματική πειθαρχία, κορυφαίοι βουλευτές της κυβέρνησης «συναγωνίζονται» για το ποιος είναι πιο ακροδεξιός.

Τελευταίος στο κάδρο μπήκε ο Θάνος Πλεύρης o οποίος υποστήριξε μεταξύ άλλων πως είναι «σωστές οι ενστάσεις Σαμαρά», και διεμήνυσε πως αν δεν ετίθετο θέμα κομματικής πειθαρχίας, ο ίδιος θα καταψήφιζε την τροπολογία. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Θάνος Πλεύρης  υποστήριξε: «Πρώτα απ΄όλα η ΝΔ και εξελέγη και υλοποιεί μια σκληρή και δίκαια μεταναστευτική πολιτική» και συνέχισε: «Εγώ είμαι από τους ανθρώπους που θέλω και πιο σκληρή μεταναστευτική πολιτική και δεν το έχω κρύψει. Υπό αυτή την έννοια δεν συμφωνώ με οποιαδήποτε έκπτωση γίνεται σε αυτή την πολιτική, για οποιοδήποτε λόγο  έστω και για έκτακτες συνθήκες, έστω και με όρους που αφορούν συγκεκριμένο κόσμο για συγκεκριμένη περίοδο,  όπως στην τροπολογία Καιρίδη για τους λαθρομετανάστες».

Είπε μάλιστα: «Όταν σε μία μεταναστευτική ρύθμιση ψηφίζουμε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ μας επικροτεί, θα πρέπει να μας προβληματίζει».

Και συνέχισε λέγοντας πως «δεν ξέρω αν έγινε σε συνεννόηση με το Μαξίμου η βιαστική κατάθεση της τροπολογίας» ενώ πρόσθεσε ότι «δεν συμμερίζομαι την επιχειρηματολογία ούτε του Άδωνι ούτε του Καιρίδη».

Απαντώντας ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης στον βουλευτή Θ. Πλεύρη σε συνέντευξη του στα Παραπολιτικά είπε πως «η τροπολογία δεν είναι καθόλου «έκπτωση» και δεν αλλοιώνει καθόλου τα χαρακτηριστικά, αντιθέτως πιστεύω ότι είναι πολύ σκληρή αντιμεταναστευτική τροπολογία τηρουμένων των συνθηκών που ισχύουν σε όλο τον περίγυρό μας».

«Τη δήλωση του Θ. Πλεύρη, όπως ετέθη το πρωί, τη θεωρώ λάθος» σημείωσε ακόμη ο υπουργός. «Έχει διαφωνία το καταλαβαίνω, αλλά κατά τη γνώμη μου δεν έχει δίκιο».

Σημειώνεται ότι τη διαφωνία τους για την τροπολογία έχουν εκφράσει επίσης οι Μίλτος Χρυσομάλλης, Κώστας Καραγκούνης και Νικήτας Κακλαμάνος, ενώ σειρά πήρε ο Στράτος Σιμόπουλος ο οποίος αποσαφήνισε ότι θα υπερψηφίσει τη ρύθμιση, αν και εξέφρασε ανησυχία για το ενδεχόμενο η χώρα μας να γίνει πόλος έλξης μεταναστών.