Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ, ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ 

Να σταματήσει τώρα η σφαγή του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας από το κράτος του Ισραήλ είναι η απαίτηση χιλιάδων διαδηλωτών που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Ελευθερίας στην Αθήνα.

«Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη των λαών. Για τερματισμό της ισραηλινής κατοχής. Για Παλαιστίνη ελεύθερη στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ» ακουγόταν από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης.

Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν επίσης την ελληνική κυβέρνηση που απείχε στην ψηφοφορία του ΟΗΕ για το ψήφισμα της Ιορδανίας για ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν εργατικά σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς, όπως το ΠΑΜΕ, η ΟΚΔΕ, το ΜέΡΑ25, συλλογικότητες όπως η ΚΕΕΡΦΑ και η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο. 

Στη συγκέντρωση διαβάστηκε το εξής μήνυμα της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Εργατών: «Ευχαριστούμε το ΠΑΜΕ και τα Συνδικάτα για την έμπρακτη αλληλεγγύη και υποστήριξη στους εργάτες του λαού της Παλαιστίνης. Η αλληλεγγύη μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι τη νίκη. Ζήτω οι αγώνες των λαών», αναφέρεται στο μήνυμα.

Το συλλαλητήριο επίσης χαιρετίζει η Παλαιστινιακή Παροικία, το Παλαιστινιακό Σπίτι και τα μέλη τους.

Στη συνέχεια, με το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» χιλιάδες διαδηλωτές περνούσαν επί ώρα μπροστά από την ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα απαιτώντας «να σταματήσει τώρα η σφαγή του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα».

Η αστυνομία κάνει λόγο για 5.000 συμμετέχοντες, αλλά οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως είναι πολλοί περισσότεροι.

Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους, στο άγαλμα Βενιζέλου και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, με πρωτοβουλία εργατικών σωματείων και της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη.

Στην κινητοποίηση, στη διάρκεια της οποίας εκφράστηκε με πανό και συνθήματα διαμαρτυρία για τις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας και τον αποκλεισμό του λαού της Παλαιστίνης, συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι και μέλη της παλαιστινιακής παροικίας.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία αλληλεγγύης κινήθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Λεωφόρο Νίκης και μέσω της οδού Τσιμική επέστρεψαν στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Αντίστοιχες διαδηλώσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις της χώρας, όπως η Πάτρα και το Ηράκλειο.

Πορεία στο Ηράκλειο