ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Με μαζική συγκέντρωση στο Πάρκο Ελευθερίας και πορεία στην Ισραηλινή Πρεσβεία, ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 27 Ιανουαρίου, συλλαλητήριο με κεντρικά συνθήματα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη – Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στη σφαγή».

Στο κάλεσμα για το συλλαλητήριο που απηύθυνε το ΠΑΜΕ ανταποκρίθηκαν δεκάδες Σωματεία, φορείς και Φοιτητικοί Σύλλογοι. Μαζί τους διαδήλωσαν η ΟΓΕ, η ΕΕΔΥΕ και η ΕΕΔΔΑ, η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας και η Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών.

Στη συγκέντρωση διαβάστηκε μήνυμα της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Εργατών, με το οποίο χαιρέτισε το ΠΑΜΕ και τα Συνδικάτα για τη διεθνιστική αλληλεγγύη στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης.

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Απευθύνουμε θερμούς μαχητικούς χαιρετισμούς σε αυτή τη μεγάλη μαζική εκδήλωση αλληλεγγύης για τον λαό της Παλαιστίνης ενάντια στη σφαγή, τα εγκλήματα και τη γενοκτονία που διαπράττουν το κράτος και ο δυνάμεις του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας και τα παλαιστινιακά εδάφη», τονίζει η Ένωση, σημειώνοντας πως «η έμπρακτη αλληλεγγύη σας μας δίνει τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε τον κοινό μας αγώνα για να σταματήσουμε την επίθεση και να τερματίσουμε την πολιορκία του λαού μας στη Γάζα».

Με τη σημαία της Παλαιστίνης να είναι στην πρώτη γραμμή ακολούθησε πορεία στην Ισραηλινή Πρεσβεία, ενώ τον τόνο έδωσε το σύνολο κρουστών «Quilombo» να δίνει τον τόνο.