ΔΕΝ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ 

20 λεπτά χρειάστηκαν μόνο, για το αιματοκύλισμα στην Πράγα, από την τυφλή επίθεση του μακελάρη, που κόστισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους, ενώ σύμφωνα με τις αρχές άλλοι 25 τραυματίστηκαν. Προηγουμένως ο μακελάρης είχε προαναγγείλει το έγκλημα του, αφού τρεις ώρες νωρίτερα είχε μπει στο μικροσκόπιο των αρχών. Στο πένθος η Τσεχία, μετά το χειρότερο μακελειό στην ιστορία της χώρας, ενώ αναπάντητα παραμένουν τα «γιατί» πίσω από την δολοφονική επίθεση του 24χρονου Ντέιβιντ Κόζακ.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν ταυτοποιηθεί τα θύματα της επίθεσης και η αστυνομία ενημέρωσε τις ξένες πρεσβείες ότι εργάζεται να επαληθεύσεις τις ταυτότητές του. Το Πανεπιστήμιο του Καρόλου θεωρείται από τα καλύτερα της Ευρώπης και εκεί σπουδάζουν φοιτητές από πολλές χώρες. Η ελληνική πρεσβεία στην Πράγα ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενημέρωση για Έλληνα μεταξύ των 15 θυμάτων. Ενώ οι αρχές εκτιμούν ότι η επίθεση στο πανεπιστήμιο ήταν σχεδιασμένη και προμελετημένη, ωστόσο αποκλείουν το ενδεχόμενο να συνδέεται με τη διεθνή τρομοκρατία.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Η αστυνομία έλαβε κλήση για την επίθεση στις 14:59 τοπική ώρα και μέσα σε λίγα λεπτά έφτασαν στο Πανεπιστήμιο οι πρώτες δυνάμεις της αστυνομίας. Οι φοιτητές και οι καθηγητές κλήθηκαν να κλειδωθούν στα γραφεία και τις αίθουσες του πανεπιστημίου και, για να προστατευθούν, να τοποθετήσουν έπιπλα και βαριά αντικείμενα μπροστά από τις πόρτες και να σβήσουν τα φώτα. Αργότερα πραγματοποιήθηκε επιχείρηση της αστυνομίας για να απομακρυνθούν από το κτίριο.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Ελληνικής πρεσβείας στα κοινωνικά δίκτυα:

ΕΠΕΙΓΟΝ – ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ

Σε συνέχεια της τραγικής επίθεσης στην Φιλοσοφική Σχολή του Παν/μίου του Καρόλου, που έλαβε χώρα σήμερα 21.12.2023 στις 15:00 και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 15 ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 24 (μέχρι στιγμής επίσημα στοιχεία της τσεχικής αστυνομίας) παρακαλούνται όλοι οι Έλληνες που βρίσκονται στην Πράγα όπως αποφεύγουν την μετάβαση τους στην Πλατεία Jan Palach στο κέντρο της πόλης, όπου ευρίσκεται το κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής. Το συμβάν έχει τελειώσει αλλά η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά τόσο το κτίριο όσο και τον περιβάλλοντα χώρο για τυχόν ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού, ενώ συνεχίζεται και η διαδικασία για την αναγνώριση των θυμάτων.