ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΛΙΒΕΡ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΛΕΕΙ Η ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

Δεν προκύπτει ότι ο θάνατος του Όλιβερ, σκύλου ράτσας χάσκεϊ, στην Αράχωβα προήλθε από ανθρώπινη κακοποίηση σύμφωνα με το πόρισμα του καθηγητή Κτηνιατρικής και πρώην πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάννου, ο οποίος ορίστηκε πραγματογνώμονας από την ΕΛΑΣ για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το πόρισμα αναφέρει ότι η φύση των τραυμάτων που έφερε το σκυλί παραπέμπουν σε επίθεση που δέχθηκε από άλλo ζώo ή ζώα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και από την έρευνα που πραγματοποίησαν στελέχη του τμήματος Ανθρωποκτονιών που μετέβησαν στην περιοχή για να συνδράμουν στις έρευνες, δεν προέκυψε η εμπλοκή κάποιου ατόμου.

Το πόρισμα του εμπειρογνώμονα της ΕΛΑΣ κατατέθηκε στο ΑΤ Διστόμου, που έχει αναλάβει την προανάκριση και θα διαβιβαστεί μαζί με όλη την δικογραφία στην εισαγγελία.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίηση Ζώων καλείται από την εισαγγελία να καταθέσει μετά τις δηλώσεις πως είναι γνωστό το όνομα του βασανιστή – δολοφόνου του Όλιβερ.

Η Μάρθα Πουλτίδου δήλωσε πριν από μερικές ημέρες δημόσια «το όνομα του δράστη έχει ήδη γίνει γνωστό και έχει γερό δόντι σε εισαγγελείς, αστυνομίες, πολιτικούς. Αν δεν τον συλλάβουν, θα βγάλω εγώ η ίδια δημόσια το όνομά του με όποιο κόστος. Ξέρουμε το όνομά του. Έχει κατατεθεί το όνομά του στην αστυνομία η οποία “κοιμάται όρθια”. Ο κόσμος το έχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι. Το ξέρουν άπαντες και η αστυνομία δεν κάνει τίποτα».

Τα λόγια της αυτά έφεραν κινητοποίηση στη δικαιοσύνη με την αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου που εποπτεύει τα περιστατικά κακοποίησης ζώων να δίνει παραγγελία στην εισαγγελία Λαμίας προκειμένου να πάρει κατάθεση από την Μάρθα Πουλτίδου.