ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ – ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ

Σε «αρένες θανάτου» έχουν μετατραπεί για τους εργαζόμενους τα εργοτάξια ανά την Ελλάδα, καθώς πληθαίνουν τα δυστυχήματα στους χώρους εργασίας, καθώς μόλις σε 48 ώρες, τρεις εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους σε οικοδομές ενώ ένας τραυματίστηκε σοβαρά.

Χθες, ένας ελαιοχρωματιστής σκοτώθηκε όταν έπεσε από μεγάλο ύψος, ενώ δούλευε σε σκαλωσιά στο Άργος, κατά την διάρκεια εργασιών ελαιοχρωματισμού σε διαμέρισμα 3ου ορόφου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια εξέλιξης εργασιών ελαιοχρωματισμού, φαίνεται να έσπασε τμήμα στήριξης ικριώματος, με αποτέλεσμα να υπάρξει πτώση δύο αλλοδαπών εργατών. Πρόκειται για έναν 47χρονο και για έναν 20χρονο. Ο πρώτος, τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ, ο δεύτερος, κατέληξε.

Ένα ακόμη θανατηφόρο δυστύχημα σημειώθηκε το Σάββατο, αυτή τη φορά στο 1ο Λύκειο Καματερού, με εργάτη να χάνει ακαριαία τη ζωή του κατά τη διάρκεια εργασιών.

Όπως έγινε γνωστό ο οικοδόμος δούλευε σε εργολάβο που είχε αναλάβει την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου και έπεσε από τον τρίτο όροφο του κτιρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εργολάβος προσήχθη από την Αστυνομία. 

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή σκοτώθηκε ένας 59χρονος αλλοδαπός οικοδόμος σε εργοτάξιο οικοδομής στο Ηράκλειο Κρήτης.