ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΜΠΗ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Αντιμέτωπος με διαμαρτυρίες πολιτών για το έγκλημα στα Τέμπη βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε προεκλογική συγκέντρωση στην Κέρκυρα. Φυλασσόμενος από μεγάλο αριθμό σωματοφυλάκων επανέλαβε τα γνωστά, μην αναλαμβάνοντας-όπως συνηθίζει, την ευθύνη για οτιδήποτε. Ομως βρήκε αντίλογο στο πρόσωπο μιας νεαρής κοπέλας που αναφέρθηκε στην Αναστασία Πλακιά που έχασε τη ζωή της στο έγκλημα στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, ενώ μιλούσε ο πρωθυπουργός, μια γυναίκα φώναξε «δικαιοσύνη» για την τραγωδία των Τεμπών.

Ανδρες της ασφάλειας του πρωθυπουργού έσπευσαν να την απομακρύνουν βίαια και ενώ ξεκινούσε επεισόδιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάλαβε μάλλον ότι το θέμα θα πάρει διαστάσεις και τους σταμάτησε επιτρέποντας στη νεαρή να παραμείνει.

Αμέσως, κουνώντας το δάχτυλό του, ξεκίνησε ένα λογύδριο για τη δικαιοσύνη: «Μιας και μου λες για τη Δικαιοσύνη, να πω δύο κουβέντες. H Δικαιοσύνη ήταν ο μεγάλος ασθενής και παραμένει. Η καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης είναι μη αποδεκτή και κάναμε τολμηρές παρεμβάσεις. Με τον νέο δικαστικό χάρτη χρησιμοποιούμε ειρηνοδίκες που δεν εργάζονταν στο 100% και έχουμε τώρα περισσότερους δικαστές για πιο γρήγορες αποφάσεις και λιγότερη γραφειοκρατία».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η γυναίκα που επιχείρησε να παρέμβει είναι η τρίτη κόρη του Νίκου Πλακιά: του πατέρα που είδε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του να σκοτώνονται στα Τέμπη.

Αργότερα η κοπέλα έβγαλε από τη τσάντα της μία λευκή μπλούζα και την φόρεσε. Στο σημείο ήταν και άλλοι νέοι που ήθελαν να μιλήσουν για τα Τέμπη. Ομως οι άνδρες ασφαλείας του πρωθυπουργού είχαν αυξηθεί και τους είχαν περικυκλώσει.

Άντρες της προσωπικής ασφάλειας του Κυρ. Μητσοτάκη απομάκρυναν τελικά τόσο το κορίτσι, όσο και τους φίλους της, με επιθετικό τρόπο. 

Η φρουρά του Κυριάκου Μητσοτάκη, τους πήρε σηκωτούς, με τους νέους να φωνάζουν οργισμένοι: «Αυτόν ψηφίζετε», «δημοκρατία δεν έχουμε;».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «είναι δικαίωμά σας να κάνετε φασαρία, αλλά το ίδιο δικαίωμα έχω να μιλήσω και εγώ», τη στιγμή που με βίαιο τρόπο η φρουρά απομάκρυνε τους νέους, υπό τις επευφημίες του κομματικού ακροατηρίου.

«ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΕΚΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΠΑΙΔΙΩΝ»

Ο Νίκος Πλακιάς –πατέρας της Χρύσας και της Θώμης Πλακιά και θείος της Αναστασίας Πλακιά, που σκοτώθηκαν στην τραγωδία των Τεμπών– κατήγγειλε ότι η άλλη του κόρη πήγε με φίλους τους στην ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη, χωρίς καμιά διάθεση να προκαλέσει. Ωστόσο, όταν άντρες της προσωπικής φρουράς του πρωθυπουργού είδαν τις μπλούζες που φορούσαν τα παιδιά (με ονόματα θυμάτων και με μηνύματα για απόδοση Δικαιοσύνης για το έγκλημα), «τα απομακρύνανε βίαια».

Σε ανάρτησή του αναφέρει ότι η κόρη του, η οποία σπουδάζει στην Κέρκυρα, μαζί με φίλους της και χωρίς την παραμικρή πρόθεση να προκαλέσουν κανέναν, πήγαν να ακούσουν τον πρωθυπουργό και αν μπορούσαν να κάνουν κάποια ερώτηση.: «Δεν είναι δυνατόν να μιλάτε για δημοκρατία και να λέτε ότι απεχθάνεστε την βία τον φασισμό και τους τραμπούκους και να έχετε στην φρουρά σας τους χειρότερους του είδους τους. Δεν είναι δυνατόν σε ένα κορίτσι που έχασε τις δίδυμες αδερφές τις και την ξαδέρφη της από κρατική αμέλεια να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο άντρες τις προσωπικής φρουράς σας.»

Στη σχετική ανάρτησή του ο κ. Πλακιάς παραθέτει και τη φωτογραφία ενός άντρα, ο οποίος «τράβηξε βίαια και προπηλάκισε τα παιδιά διώχνοντας τα με πολύ άσχημο τρόπο και χρησιμοποιώντας σωματική και λεκτική βία πάνω τους όπως βλέπετε στις φωτογραφίες παρακάτω» (με τις φωτογραφίες να δείχνουν σημάδια στα σώματα των παιδιών).