Γ.Τ Πρωθυπουργού ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΧΥΔΑΙΕΣ ΟΜΟΦΟΒΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ

Σε μια ομοφοβική δήλωση προχώρησε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς κατά την ομιλία του μπροστά σε φίλους και συνεργάτες, αποκάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη «οπισθογεμή», με τους παρευρισκόμενους μάλιστα να ειρωνεύονται και να χλευάζουν.

«Αρχίζει μια νέα σεζόν τώρα, μια νέα Περιφερειακή Αρχή. Θα πάμε καλά. Όλους θα τους βοηθάμε αν μπορούμε. Και με όλους θα συνεργαστούμε. Και με Νέα Δημοκρατία και με το ΠΑΣΟΚ και με το ΣΥΡΙΖΑ… με όλους. Είναι κόμματα που τα ψηφίζει ο λαός» είπε αρχικά.

Τότε, ένας από τους παρευρισκόμενους ρώτησε: «Και με τον Κασσελάκη;», με τον περιφερειάρχη να απαντά «Κουνίστρα είναι αυτός. Είναι λίγο οπισθογεμής!».

Μετα τις αντιδράσεις, ο ίδιος προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. «Ουδέποτε ο σεξουαλικός προσδιορισμός ενός ανθρώπου αποτέλεσε ή αποτελεί στοιχείο που να επηρεάζει την κρίση μου» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και υποστηρίζει ότι το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου «κατεγράφη παρανόμως» και «διέρρευσε σκοπίμως για ιδιοτελείς και εκβιαστικούς λόγους».

Ν.Δ.

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα και χωρίς αστερίσκους τις άθλιες ομοφοβικές επιθέσεις κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, την ίδια εβδομάδα μάλιστα, που η χώρα μας κάνει ένα μεγάλο βήμα στο πεδίο των δικαιωμάτων», τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Επισημαίνει ότι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας όλων ανεξαιρέτως των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτος.

«Ως παράταξη είμαστε διαχρονικά, σταθερά και αποφασιστικά απέναντι στον ρατσισμό, τον λεκτικό εκφοβισμό, τη ρητορική μίσους και τη βία από όπου και αν προέρχεται», υπογραμμίζει η ΝΔ.

Κασσελάκης

«Η σύγχρονη Ελλάδα του αύριο θα νικήσει το μίσος, την ειρωνεία, την οπισθοδρόμηση» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, απαντώντας σε όσα ομοφοβικά είπε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει:

«Δυστυχώς υπάρχει και αυτή η Ελλάδα – Μουτζούρης της Ευρώπης. Το χρέος όλων των προοδευτικών Ελλήνων είναι να μη νιώσουμε αδύναμοι μπροστά στη χυδαιότητα, να μη νιώσουμε λιγότεροι, να μη νιώσουμε ηττημένοι. Η σύγχρονη Ελλάδα του αύριο θα νικήσει το μίσος, την ειρωνεία, την οπισθοδρόμηση.

«Θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης για ισότητα, για συμπερίληψη, για δικαιοσύνη, για αξιοκρατία, για εκσυγχρονισμό και για πρόοδο».

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ «καταδικάζει τις άθλιες και απαράδεκτες ομοφοβικές επιθέσεις του δημάρχου Βόλου, Αχ. Μπέου και του περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, Κ. Μουτζούρη, εις βάρος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως αναφέρει σχόλιο του κόμματος «αυτές οι επιθέσεις, που προέρχονται από παράγοντες τους οποίους η ΝΔ έχει εκθρέψει πολιτικά, έχει συνεργαστεί ή συνεργάζεται μαζί τους και έχει στο παρελθόν στηρίξει -όπως και άλλοι- σε εκλογικές μάχες, αποδεικνύουν και το υποκριτικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τα “ανθρώπινα δικαιώματα”, παρά την προσπάθεια κάποιων να της “χτίσουν” προοδευτικό προφίλ».