ΕΦΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ

Η Εισαγγελία Εφετών Λαμίας.άσκησε έφεση κατά της απόφασης αποφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου από τις φυλακές Δομοκού, απ’όπου κρατείται μετά την πρωτόδικη καταδίκη του ως υπεύθυνου για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για το ρόλο του διευθυντή της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και έξι μηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έφεση ασκήθηκε με το σκεπτικό πως ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις για την υφ΄ όρων απόλυσή του, καθώς οι διαδικτυακές δημοσιεύσεις του υπέρ της Χρυσής Αυγής που έχουν άμεση σχέση με την σε βάρος του καταδικαστική απόφαση, καταδεικνύουν την κακή διαγωγή του και την επικινδυνότητά του για την τέλεση νέων εγκλημάτων, εφόσον αποφυλακιστεί.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Λαμίας αποφάσισε την υφ’όρων απόλυση του έγκλειστοι Μιχαλολιάκου αποδεχόμενο ότι συντρέχουν οι τυπικές προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.

Αντίθετη ήταν η εισήγηση του εισαγγελέα ο οποίος πρότεινε στο συμβούλιο να μην κάνει δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης, με το σκεπτικό ότι αν κι συντρέχουν οι τυπικές προϋποθέσεις, δεν ισχύει το ίδιο και για τις ουσιαστικές καθώς ο Νικος Μιχαλολιάκος εξακολουθεί κατά τον εισαγγελέα, να είναι αμετανόητος.