ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ – Ο ΜΑΚΑΡΘΙΣΜΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Μεγάλα ονόματα του Χόλιχουντ απολύονται και οι συνεργασίες τους διακόπτονται, επειδή στηρίζουν δημόσια την Παλαιστίνη. Η Σούζαν Σάραντον, βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός και η σταρ του «Scream», Μελίσα Μπαρέρα, μπήκαν στη «μαύρη λίστα» από εταιρείες του Χόλιγουντ, που τις κατηγόρησαν για «αντισημιτισμό» επειδή μίλησαν υπέρ της Παλαιστίνης.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που φοβούνται ότι είναι Εβραίοι αυτή τη στιγμή και παίρνουν μια γεύση του πώς νιώθεις να είσαι μουσουλμάνος σε αυτή τη χώρα, που τόσο συχνά υφίσταται βία», είπε η Σάραντον μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τη New York Post, τονίζοντας επίσης: «Υπάρχει ένα τρομερό πράγμα που συνέβη όπου ο αντισημιτισμός έχει μπερδευτεί με το να μιλάει εναντίον του Ισραήλ. Είμαι κατά του αντισημιτισμού. Είμαι κατά της ισλαμοφοβίας».

Συγκεκριμένα, η εταιρεία παραγωγής του επερχόμενου «Scream VII», απέλυσε την μεξικανικής καταγωγής ηθοποιό Μελίσα Μπαρέρα από το franchise τρόμου επειδή η ηθοποιός χαρακτήρισε μέσω Instagram τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας ως «γενοκτονία και εθνοκάθαρση».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Deadline, και η Τζένα Ορτέγκα θα βρίσκεται εκτός του καστ του Scream, καθώς αποχώρησε οικειοθελώς. Ο λόγος που έφυγε η Ορτέγκα δεν σχετίζεται με την απόλυση της Μπαρέρα, αλλά με τον προγραμματισμό των γυρισμάτων της δεύτερης σεζόν του «Wednesday» του Τιμ Μπάρτον για το Netflix, οι οποίες ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί.

Σχετικά με την Σούζαν Σάραντον, εκπρόσωπος του United Talent Agency είπε ότι η πέντε φορές υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός, δεν εκπροσωπείται πλέον από το πρακτορείο. Η διακοπή της συνεργασίας της Σάραντον με το UTA ακολούθησε τα σχόλια που έκανε για το Ισραήλ πρόσφατα η ηθοποιός, κατά την παρουσία της σε μια συγκέντρωση υπέρ των Παλαιστινίων, στις 17 Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Σημειώνεται πως τον περασμένο μήνα, η επικεφαλής του τμήματος κινηματογράφου του πρακτορείου UTA, Μάχα Ντακίλ, απολύθηκε επειδή έκανε repost ένα Instagram story που έγραφε: «Αυτήν τη στιγμή, μαθαίνουμε ποιοι στηρίζουν τη γενοκτονία».