ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΣΤΑ ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Με διάσπαρτες εστίες εντός της περιμέτρου του μετώπου στα Πιέρια Όρη εξελίσσεται η πυρκαγιά, η οποία παρουσιάζει σήμερα βελτιωμένη εικόνα σύμφωνα με την πυροσβεστική. 

Η φωτιά ξέσπασε την περασμένη Κυριακή και βγήκε εκτός ελέγχου καίγοντας τουλάχιστον 2.500 στρέμματα και δασικές εκτάσεις απείρου κάλλους στις καταπράσινες κορυφές του «βουνού των Μουσών».

Οι φλόγες συνεχίζουν να καίνε για τέταρτη μέρα, με τους κατοίκους να καταγγέλλουν πως τα εναέρια μέσα που «πέταξαν μόνο για τις φωτογραφίες».

Την δεύτερη μέρα της φωτιάς η ίδια η πυροσβεστική υπηρεσία ανέφερε τη συμμετοχή μόνο ενός ελικοπτέρου στην επιχείρηση κατάσβεσης. Σήμερα δεν γίνονται ρίψεις από αέρος, ενώ παραμένουν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις. 

Το απόγευμα της Τρίτης, εθελοντής πυροσβέστης τραυματίστηκε, καθώς επιχειρούσε να κόψει κορμούς δέντρου με αλυσοπρίονο. Νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά έκαψε το «Λαπούσι», μία καταπράσινη κορυφή των Πιερίων που βρίσκεται στα 2.005 μέτρα καταστρέφοντας ένα πυκνό παρθένο πευκοδάσος.