ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΤΑΞΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αυτοκινητιστές ταξί, με νέα 48ωρη απεργία, απαιτώντας την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου από την κυβέρνηση.

Mετά την 24ωρη απεργία που πραγματοποιήθηκε στις 22 Νοεμβρίου, το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων, εξήγγειλε νέα 48ωρη κινητοποίηση για την Τρίτη (5/12) και Τετάρτη (6/12).

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «το υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο είναι μια απροκάλυπτη πρόθεση εξόντωσης κάθε μορφής ατομικής επιχειρηματικότητας. Είναι ωμή δολοφονία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των αξιών που υποτίθεται ότι παρέχει μια δημοκρατική χώρα στους πολίτες της».

Οι ιδιοκτήτες ταξί υποστηρίζουν ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδίασε τον εργασιακό θάνατο χιλιάδων επαγγελματιών, μεταξύ αυτών και των αυτοκινητιστών ταξί, υπογραμμίζοντας ότι ο κλάδος «κινδυνεύει με αφανισμό».

«Πρόθεσή τους είναι να μας εξοντώσουν οικονομικά και να μας αναγκάσουν να παραδώσουμε τις άδειές μας σε πολυεθνικές και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους», αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ σημειώνεται ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι η εξαφάνιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων και η υπαλληλοποίηση 750.000 ανθρώπων που θα στελεχώσουν μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και πολυεθνικές».

Το ΣΑΤΑ διεκδικεί:

  • Την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου.
  • Την καθιέρωση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ.
  • Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος