«ΜΠΛΟΚΟ» ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΣΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Αποφασισμένοι να κατέβουν με τρακτέρ στο συλλαλητήριο της Αθήνας την προσεχή Τρίτη, εμφανίζονται οι αγρότες, παρά την απαγόρευση που προσπαθεί να επιβάλλει ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ., Μ. Χρυσοχοΐδης.

Εκπρόσωποι των αγροτών είχαν συνάντηση, στο Υ.ΜΑ.Θ., με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη. Ο υπουργός διεμήνυσε στοιυς αγροτες ότι μπορούν να μεταβούν στην Αθήνα και να διαδηλώσουν (πάλι καλά) αλλά όχι με την παρουσία τρακτέρ.

«Εμείς, από την πλευρά μας, αναφέραμε ότι τα τρακτέρ είναι το εργαλείο της δουλειάς μας και σημειώσαμε ότι σε όλη την Ευρώπη οι διαδηλώσεις και διεκδικήσεις των συναδέλφων μας γίνονται με τα εργαλεία τους, δηλαδή τα τρακτέρ τους» τόνισε -μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών δήμου Αλεξάνδρειας (Ημαθία) Γιώργος Διαμαντόπουλος.

«Τώρα περιμένουμε το νέο τηλεφώνημα από τον υπουργό, να μας μεταφέρει την τελική απάντηση της κυβέρνησης στο αίτημά μας. Σε κάθε περίπτωση, εμείς θα κατέβουμε με τα τρακτέρ μας, τα οποία αναμένονται σε 200 με 300», πρόσθεσε.

Συνεχιζονται οι συμβολικοί αποκλεισμοί

Σε συμβολικούς αποκλεισμούς (από μισή μέχρι δύο ώρες) σε διάφορα κομβικά σημεία της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας, αλλά και σε πολύωρους -κυρίως στα τελωνεία των περιοχών τους, εξακολουθούν να προχωρούν οι αγρότες. Ενόψει, δε, της προγραμματισμένης για την ερχόμενη Τρίτη 20/2 καθόδου τους στην Αθήνα είναι αποφασισμένοι να πιέσουν όσο μπορούν.

Στο πλαίσιο αυτό -σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής προγραμματισμένες κινητοποιήσεις- αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι στο μπλόκο Μουδανιών θα προχωρήσουν στο κλείσιμο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών από τις επτά το βράδυ και για δύο ώρες, ενώ στο Νησέλι Ημαθίας θα γίνει αντίστοιχη δράση από τις έξι το απόγευμα. Παρατεταγμένα παραμένουν τα τρακτέρ και σε όλα τα υπόλοιπα αγροτικά μπλόκα που έχουν στηθεί το τελευταίο διάστημα σε κεντρική και δυτική Μακεδονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη ξεκινήσει οι προετοιμασίες για το συλλαλητήριο της ερχόμενης Τρίτης και παράλληλα γίνονται συζητήσεις και διαβουλεύσεις με τις κατά τόπου αστυνομικές διευθύνσεις, προκειμένου να βρεθεί μια κοινή φόρμουλα ώστε να υπάρξει η μικρότερη δυνατή όχληση στους δρόμους.