ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΕΛ ΜΠΑΤΤΑ: «ΑΞΙΖΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ;»

Ο Μοχάμεντ Ελ Μπάττα, Παλαιστίνιος πρόσφυγας στην Ελλάδα, μιλά για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα μεγάλα ΜΜΕ τον πόλεμο στο Ισραήλ, τονίζοντας ότι δεν αναδεικνύουν την πραγματική πλευρά του θέματος και ζητούν από τους Παλαιστίνιους να απολογούνται διαρκώς.

Ο ίδιος τονίζει ότι όλα τα ψέματα που διαδίδονται, διαψεύδονται τελικά, όπως ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου στη Γάζα, που όπως λέει, δεν είναι δυνατόν οι πύραυλοι της Χαμάς που συνήθως σκοτώνουν μερικά άτομα, να προκάλεσαν τέτοια καταστροφή.

Επίσης μιλά για το φεστιβάλ όπου την πρώτη μέρα χτυπήθηκε από την Χαμάς, για την ελληνοορθόδοξη εκκλησία που χτυπήθηκε χθες στη Γάζα, ενώ αναφέρεται στα παιδιά της Παλαιστίνης που μεγαλώνουν μόνιμα σε πολέμους, και τα τελευταία χρόνια θέλουν να φύγουν από την περιοχή μόλις ενηλικιωθούν, έχοντας εικόνα της φυσιολογικής ζωής των δυτικών.

Τέλος αναφέρεται στο κομμάτι της Δυτικής ‘Οχθης όπου ενώ έχει επικρατήσει η μετριοπάθεια, δέχεται και αυτή τις δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ ενώ υποστηρίζει ότι μετά την γενοκτονία της Γάζας, σειρά θα πάρει και η συγκεκριμένη περιοχή.