ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΝΔ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 

Mπορεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να διαφημίζει ως ένα από τα ατού της κυβέρνησης Ν.Δ., τη διαχείριση κρίσιμων θεμάτων, ωστόσο η πλειονότητα των πολιτών μάλλον δεν συμμερίζεται τη συγκεκριμένη άποψη. 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA, τουλάχιστον 7 στους 10 ερωτηθέντες κρίνουν αρνητικά τις κυβερνητικές επιδόσεις σε ζητήματα όπως η εγκληματικότητα, η διαφθορά, ο πληθωρισμός και οι φυσικές καταστροφές. Συγκεκριμένα, η εγκληματικότητα συγκεντρώνει το πολύ υψηλό ποσοστό του 78% σε αρνητικές γνώμες και ακολουθούν η αντιμετώπιση της διαφθοράς (74%), η αντιμετώπιση του πληθωρισμού (70%) και η αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών (επίσης 70%).

Σημειώνεται ότι οι αρνητικές γνώμες των πολιτών για κυβερνητική πολιτική όσον αφορά τον πληθωρισμό βρίσκονται σταθερά πάνω από το 70% εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, αποτυπώνοντας τη διαχρονική αποτυχία της συγκεκριμένης κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την ακρίβεια που μαστίζει την κοινωνία.

Μοιραία, σχεδόν 2 στους 3 πολίτες εκτιμούν πως η χώρα οδεύει προς τη λανθασμένη κατεύθυνση, ενώ και ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης παραμένει αρνητικός. 

Πάντως, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η Ν.Δ. εξακολουθεί να διατηρεί την πρώτη θέση, ενώ φαίνεται να αυξάνει το ποσοστό της. Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ σταθεροποιείται στη δεύτερη θέση (καταγράφοντας και αυτός μικρή άνοδο), ενώ το ΠΑΣΟΚ υποχωρεί ελαφρώς, αλλά παραμένει τρίτο, μπροστά από το ΚΚΕ.

Μικρή υποχώρηση και για την Ελληνική Λύση, ενώ ανεβαίνουν (έστω και κάποια κόμματα οριακά) η Πλεύση Ελευθερίας, η Νίκη και η Νέα Αριστερά.