ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Τριήμερη απεργία στις 14-16 Φεβρουαρίου αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, αντιδρώντας στην καταπάτηση του άρθρου 16 μέσω της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων και κάνοντας λόγο για «μείζον ζήτημα δημοκρατίας».

Οι καθηγητές του Πάντειου εκφράζουν την κατηγορηματική τους αντίθεση στην πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ παραβιάζοντας κυνικά το άρθρο 16 του Συντάγματος.

Παράλληλα διατυπώνουν την κάθετη αντίθεσή της στην παράνομη και αντισυνταγματική κυβερνητική παρέμβαση να επιβάλλει διαβλητές διαδικτυακές εξετάσεις ενώ ζητά από τα Τμήματα να συνταχθούν με τις ομόφωνες αποφάσεις της ΠΟΣΔΕΠ και να μην επιτρέψουν έωλες διαδικτυακές εξετάσεις που επιπλέον υπονομεύουν τον αγώνα του φοιτητικού συλλόγου.

Επίσης δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην απαξίωση του δημόσιου πανεπιστήμιου και ότι τάσσονται «σθεναρά υπέρ της προάσπισης του δημόσιου, δωρεάν και δημοκρατικού χαρακτήρα του, σε συντονισμό με τους φοιτητικούς και άλλους συλλόγους».

Τέλος ζητούν από τη Σύγκλητο του Πάντειου να ανταποκριθεί στο εδώ και καιρό αίτημα του συλλόγου να τοποθετηθεί ενάντια στην παραβίαση του άρθρου 16 του Συντάγματος και στην ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ και να παρουσιάσει δημόσια τα στοιχεία που αφορούν την διαχρονική υποχρηματοδότηση του πανεπιστημίου.