ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου και συγκέντρωσδιαμαρτυρίας στοΥπουργείο Εργασίας στις 11 το πρωΐ, προχωρά το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Κεντρική διεκδίκηση είναι η επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων εργασίας και η επαναλειτουργία του κέντρου υγείας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, αλλά και η τήρηση του πλάνου εξόφλησης των εργαζομένων από συγκεκριμένη επιχείρηση.

Επίσης το Συνδικάτο ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της 28ης Φεβρουαρίου για την επέτειο ενός χρόνου από το έγκλημα των Τεμπών.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

  1. Αύξηση 12% στα μεικτά ημερομίσθια σε όλες τις ειδικότητες
  2. Διπλασιασμός των ημερών αποζημίωσης από την επιχείρηση για την άδεια λόγω εργατικού ατυχήματος από 25 σε 50 ημέρες.
  3. Υποχρεωτικός εφοδιασμός ανά επιχείρηση ενός αυτόματου απινιδωτή και υποχρεωτική ύπαρξη του στο πλοίο και γενικότερα στον χώρο που εκτελούνται εργασίες.
  4. Καθιέρωση ρητά της πόστας ανά ειδικότητα με έναν τεχνίτη και τον βοηθό του.
  5. Υποχρεωτικό διάλειμμα 15λεπτων ανά ώρα σε αμμοβολή , ικριώματα και στον καθαρισμό μοτέρ, ηλεκτρομηχανών με electroclean.
  6. Ένταξη των ειδικοτήτων υπαλλήλων Γραφείου και λοιπού προσωπικού, των επιχειρήσεων του κλάδου στην ΣΣΕ, στην κατηγορία του ανειδίκευτου εργαζόμενου.
  7. Αποζημίωση 100% επι των αποδοχών για εκτός έδρας εργασίες (από 25%).
  8. Χορήγηση ΜΑΠ ειδικά για τις εργασίες κοπής διαμόρφωσης μονταρίσματος σε αλουμίνιο, καθώς και αντίστοιχη εγκατάσταση εξαερισμού του χώρου και περισυλλογής των ρινισμάτων με βάση τα σύγχρονα μέσα προστασίας».