ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ

Σε ένα άνευ προηγουμένου παραλήρημα προέβη υπουργός του Ισραήλ, λέγοντας ότι ο στρατός της χώρας «έχει την επιλογή να ρίξει ατομική βόμβα» στη Λωρίδα της Γάζας! Οι άθλιες αυτές δηλώσεις αποτυπώνουν το κλίμα που επικρατεί στην κυβέρνηση του κράτους – δολοφόνου. 

Συγκεκριμένα, οι Times of Israel μετέδωσαν τις δηλώσεις του ακροδεξιού υπουργού Υποθέσεων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ιερουσαλήμ, Αμιχάι Ελιγιάχου, ο οποίος είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι «μια επιλογή» στον πόλεμο κατά της Χαμάς είναι να ρίξουν ατομική βόμβα οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις στη Γάζα.

Αν και οι δηλώσεις του προκάλεσαν μεγάλη αίσθηση, αναγκάζοντας ακόμα και τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, να χαρακτηρίσει «εκτός πραγματικότητας» τον ακροδεξιό υπουργό και να τον αποκλείσει επ’ αόριστον από όλες τις μελλοντικές κυβερνητικές συσκέψεις, στην ουσία οι δηλώσεις αυτές αποτελούν προέκταση της εγκληματικής πολιτικής του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων, όπως αποτυπώνεται, με τον πλέον φρικιαστικό τρόπο, στη σφαγή που εκτυλίσσεται στη Γάζα.

Οι δηλώσεις περί ατομικής βόμβας δεν ήταν οι μοναδικές που προκάλεσαν αίσθηση, καθώς ο Eliyahu συνέχισε το αντιπαλαιστινιακό του παραλήρημα, λέγοντας ότι «η Γάζα δεν έχει δικαίωμα ύπαρξης» και οποιαδήποτε πιθανότητα σύστασης ενός κράτους με την παλαιστινιακή σημαία «δεν θα έπρεπε να έχει κανένα δικαίωμα σε αυτή τη Γη».

Ερωτηθείς για την τύχη των Παλαιστινίων που ζουν στη Λωρίδα της Γάζας, ο ακροδεξιός Eliyahu δήλωσε ότι «μπορούν να πάνε να ζήσουν στην Ιρλανδία ή στις ερήμους αν θέλουν. Τα τέρατα της Γάζας θα πρέπει να βρουν μια λύση μόνοι τους».

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΝΙΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Την ίδια ώρα, χιλιάδες ισραηλινοί βγήκαν χθες στους δρόμους, ζητώντας την παραίτηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατηγορώντας τον ότι είναι υπεύθυνος για τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου και απαιτώντας απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων της Χαμάς.Πλήθος κόσμου συμμετείχε σε διαδήλωση χθες έξω από την κατοικία του Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ, όπως ανέφερε σήμερα η εφημερίδα The Times of Israel.

Η αστυνομία συγκρούστηκε με διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής διαδήλωσης και συνέλαβε τρεις ανθρώπους, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό ασφαλείας γύρω από το σπίτι του πρωθυπουργού.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν από τον Νετανιάχου να εγκρίνει συμφωνία ανταλλαγής για τους ομήρους που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Διαδηλώσεις κατά του Νετανιάχου έγιναν και αλλού. Στο κέντρο του Τελ Αβίβ, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία των Ομήρων, όπως είναι πλέον γνωστό το συγκεκριμένο σημείο, για να απαιτήσουν την απελευθέρωση των 240 και πλέον αιχμαλώτων που συνελήφθησαν από τη Χαμάς.