ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΓΙΑ… ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΑΥΓΕΝΑΚΗ

Δαπάνη χιλιάδες ευρώ για «συνθέσεις λουλουδιών που είναι απαραίτητες για τη διακόσμηση του γραφείου του υπουργού» Λευτέρη Αυγενάκη φαίνεται να εγκρίθηκε στην απόφαση που αναρτήθηκε την Τετάρτη στη «Διαύγεια».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα δαπανήσει 6.000 ευρώ για «προμήθεια συνθέσεων λουλουδιών» στο γραφείο του και μάλιστα με απευθείας ανάθεση.

«Εγκρίνουμε την απευθείας ανάθεση, στον Οικονομικό Φορέα ΡΕΓΚΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, για προμήθεια συνθέσεων λουλουδιών του Γραφείου του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., έως του ποσού των 6.000,00€, τα οποία είναι απαραίτητα για τη διακόσμηση του Γραφείου του Υπουργού», αναφέρει η απόφαση.

Μετά τις 105.720 ευρώ σε διάστημα δύο μηνών (Νοέµβριος 2023 – Ιανουάριο 2024) για παρεµβάσεις στο υπουργικό του γραφείο και «εθιµοτυπικά δώρα» λόγω Χριστουγέννων, με 4.700 ευρώ εξ αυτών να δαπανώνται για μπεγλέρια, ο Λευτέρης Αυγενάκης επανέρχεται δριμύτερος με απευθείας ανάθεση ύψους 6.000 ευρώ για «προμήθεια συνθέσεων λουλουδιών» την ώρα που η ακρίβεια συρρικνώνει το εισόδημα των πολιτών.