ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΕ… ΜΙΚΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Η ΖΑΧΑΡΟΒΑ

Με αναφορά στον Μίκη Θεοδωράκη ήρθε η ρωσική απάντηση στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή την έκρηξη στην Οδησσό, ενώ ο ίδιος βρισκόταν εκεί για συνάντηση με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε (νωρίτερα την Πέμπτη) μήνυμα προς το Κρεμλίνο, σημειώνοντας: «Δεν θα φοβηθούμε, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία και τους γενναίους πολίτες της για όσο χρειαστεί. Και παραμένουμε ενωμένοι σε αυτό το ζήτημα». 

Η παραπάνω δήλωση Μητσοτάκη προκάλεσε τη δυσφορία της Μόσχας, Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, αφού επανέλαβε τη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού και τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλεσε τη Ρωσία ως «εχθρό της Ευρώπης», σχολίασε τα εξής:

«Πρώτον, δεν έχουμε τρομοκρατήσει την Ελλάδα ή κανέναν άλλον και δεν τους τρομοκρατούμε. Δεν θα βρείτε ούτε ένα παράδειγμα» αναφέρει η Ρωσίδα αξιωματούχος. Δεύτερον, η Ευρώπη ήταν διαφορετική. Το Τρίτο Ράιχ ήταν επίσης Ευρώπη. Για μια τέτοια ναζιστική Ευρώπη, θα είμαστε πάντα εχθροί. Τρίτον, στο σοβιετικό/ρωσικό σχολείο μου, στο συνηθισμένο μάθημα μουσικής για κάθε μαθητή μας, μελέτησα τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Ήξερα και τη μουσική του και τη μοίρα του. Και αυτός ήταν εχθρός της Ευρώπης, της ναζιστικής Ευρώπης. Μην προδίδεις Κυριάκο τη μνήμη της Ελληνικής Αντίστασης!»