ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Έπρεπε να περάσουν πάνω από 15 ώρες για να τοποθετηθούν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη – και μάλιστα με διαρροή – για το αποτέλεσμα των εκλογών στη Γαλλία και τη μεγάλη νίκη της Αριστεράς.

Ενδεικτικό μάλιστα της αμηχανίας στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι το γεγονός ότι στο non paper που κυκλοφόρησαν, ούτε καν ψελλίζουν τις λέξεις «Αριστερά», «Νέο Λαϊκό Μέτωπο» και «Ζαν-Λυκ Μελανσόν».

Συγκεκριμένα, από το Μαξίμου αναφέρουν ότι μεταξύ άλλων «οι όποιοι παραλληλισμοί με την Ελλάδα είναι άστοχοι, καθώς η Γαλλία έχει εκλογικό σύστημα δύο γύρων», λέγοντας πως «διαφάνηκε η διάθεση γενικότερης συνεργασίας απέναντι στη Λεπέν».

Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, «το σημαντικό που αναδείχθηκε από τις γαλλικές εκλογές, είναι η μεγάλη σημασία που έχει η πολιτική σταθερότητα, η οποία είναι σαφές και στο παράδειγμα της Γαλλίας, ότι περνά μέσα από την αυτοδυναμία».

«Η αυτοδυναμία και κατά συνέπεια η πολιτική σταθερότητα είναι μια συνθήκη που υπηρετεί τη χώρα», ανέφεραν οι ίδιες πηγές και συμπλήρωναν: «Εμείς ως κυβέρνηση έχουμε 3 χρόνια μέχρι τις επόμενες εκλογές να κάνουμε τη δουλειά μας και να πείσουμε τους πολίτες μέσα από τα αποτελέσματα που φέρνουμε καθημερινά για την παραπάνω αναγκαιότητα».