ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ: «ΕΠΙΔΕΡΜΙΚΗ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ BULLYING»

Η Αλεξάνδρα Κορωναίου, ομότιμη καθηγήτρια στο Πάντειο και υποψήφια ευρωβουλεύτρια με το ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά, μιλά για τα μέτρα της κυβέρνησης για την βία και την παραβατικότητα των ανηλίκων, κάνοντας λόγο για περαιτέρω ποινικοποίηση και αυστηροποίηση, χωρίς να γίνεται εμβάθυνση στο φαινόμενο.

Η ίδια υποστηρίζει ότι το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα αντανακλά όλα τα αδιέξοδα της κοινωνίας, τα οποία αντί να τα λύνονται, φορτώνοντας στις πλάτες των εκπαιδευτικών και τελικά γίνεται ένας φαύλος κύκλος, επισημαίνοντας ότι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών θα πρέπει να αλλάξει και να εκσυγχρονιστεί, με επίκεντρο την βιωματική επιμόρφωση.

Επιπλέον χαρακτηρίζει αδιέξοδη τη θεσμοθέτηση της πλατφόρμας, καθώς η βία έχει πολλές αιτίες, σημειώνοντας ότι πρόκειται για επικοινωνιακή λύση καθώς τα μέτρα που χαρακτηρίζονται μεν ανακουφιστικά, απέχουν πολύ από τις πραγματικές αιτίες του φαινομένου.

Επίσης αναφέρεται στα μέτρα που θα έπρεπε να παρθούν, γενικότερα στην εκπαίδευση, λέγοντας πως το σημερινό μοντέλο είναι βγαλμένο από το 18ο αιώνα, με τους μαθητές να βρίσκονται μονίμως κάτω από το άγχος των τεστ και των εξετάσεων, με περιορισμό στις ελευθερίες τους. Ακόμα τονίζει πως και η ίδια η εξαγγελία για ψυχολόγους στα σχολεία είναι κενή περιεχομένου καθώς δεν υπάρχει συγκεκριμένη εκπίδευση στους ίδιους τους ψυχολόγους για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.

Τέλος μιλά για τις ευρωεκλογές, υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη Ευρώπη δεν μεταρρυθμίζεται, καθώς υιοθετείται ακροδεξιός λόγος ενώ τονίζει ότι θα πρέπει να εκλεγούν εκπρόσωποι που θα δώσουν αγώνα και μάχες ενάντια σε αυτές τις πολιτικές.

Συνέντευξη στον Μάριο Διονέλλη, στις 23.04.2023 –  www.pisoselides.gr