ΑΝΕΚΤΗ Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΣΤΗ Ν.Δ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, επιχειρεί να εργαλειοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αφήσει απείραχτο το καθεστώς της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, κλείνοντας το μάτι στην ακροδεξιά δηλώνοντας παράλληλα ότι δεν θα θέσει κομματική πειθαρχία στο νομοσχέδιο. Έτσι, ρίχνει ουσιαστικά το βάρος στην αντιπολίτευση, καθώς από τη μία θα γλιτώσει από εσωκομματικές προστριβές από τους δεκάδες βουλευτές που έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο, επιτρέποντάς τους να καταψηφίσουν για να ικανοποιηθεί το συντηρητικό και ακροδεξιό ακροατήριο, και από την άλλη ρίχνει το βάρος στα κόμματα της αντιπολίτευσης καθώς αν δεν ψηφίσουν θα έχουν την κύρια ευθύνη.

Η συζήτηση για το θέμα άνοιξε και τυπικά με συνέντευξή του στην ΕΡΤ, σήμερα το απόγευμα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη σχετική νομοθετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση, κλείνοντας ωστόσο το μάτι στο ακροδεξιό ακροατήριο. «Δεν θα πειράξουμε καθόλου το καθεστώς της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής», δήλωσε, παίρνοντας αποστάσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο συγκεκριμένο θέμα.

«Θα νομοθετήσουμε την ισότητα στον γάμο, την αποφυγή όποιας διάκρισης», είπε, ωστόσο ο αποκλεισμός των ομόφυλων ζευγαριών από την επιλογή της «παρένθετης μητέρας» αναπαράγει ανισότητες εις βάρος τους, τη στιγμή που το μέτρο επιτρέπεται για τα ετερόφυλα ζευγάρια.

Για άλλη μια φορά, απέφυγε να θέσει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, υποστήριξε ότι «θέλω να ωριμάσει αυτή η συζήτηση» προτού η κυβέρνηση προχωρήσει στη νομοθετική ρύθμιση.

Μπροστά στο γεγονός των αντιδράσεων από δεκάδες βουλευτές αλλά και κορυφαίους υπουργούς και τις προθέσεις να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο, ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωσε ξεκάθαρα πως δεν θα βάλει κομματική πειθαρχία στους βουλευτές, ακόμα και στους υπουργούς της κυβέρνησης.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε πως «σέβομαι τους πολίτες που έχουν διαφορετική άποψη», προσθέτοντας μάλιστα πως «σέβομαι και την Εκκλησία». Ωστόσο έστειλε το μήνυμα πως «θα σεβαστούμε τις διαφορετικές απόψεις, όμως η κυβέρνηση νομοθετεί».