ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕ Ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ, ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ

Με τα πόδια ή με κάρα χιλιάδες Παλαιστίνιοι φεύγουν για να σωθούν από την πόλη της Γάζας όπου μαίνονται μάχες και βομβαρδισμοί. Oi ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανέπτυξαν δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης, και διέταξαν εσπευσμένη απομάκρυνση των αμάχων από ολόκληρες συνοικίες, εν μέσω μαχών και βομβαρδισμών που μαίνονται.

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό βραχίονα της Χαμάς, οι μάχες που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι «οι πιο εντατικές εδώ και μήνες».

Η πολιτική προστασία ανέφερε πως έχει λάβει πληροφορίες για «δεκάδες» νεκρούς και τραυματίες, αλλά δεν μπορεί να φθάσει στις συνοικίες όπου βρίσκονται, εξαιτίας της σφοδρότητας των πυρών.

Στον νότο, όπου επίσης εκδόθηκαν τις τελευταίες ημέρες διαταγές οι άμαχοι να εγκαταλείψουν εσπευσμένα αχανείς τομείς, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως «εξάλειψε πάνω από 30 τρομοκράτες» στη Ράφα, πάνω στα κλειστά σύνορα με την Αίγυπτο, κι ότι βομβάρδισε τοποθεσίες από όπου εκτοξεύονταν ρουκέτες στη Χαν Γιούνις.

Στο μεταξύ και τρίτο σχολείο έβαλαν στο στόχαστρο τα τελευταία 24ωρα οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας. Όπως ανακοίνωσαν, τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη έπληξαν «τρομοκράτες» που χρησιμοποιούσαν «δομές σχολείου στην περιοχή Νουσέιρατ».

Ιατρική πηγή στο νοσοκομείο Αλ Άουντα της Νουσέιρατ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έφθασαν εκεί πολλοί τραυματίες έπειτα από την επίθεση στην είσοδο σχολείου του Γραφείου Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA).

Από την πλευρά του, ο στρατός του Ισραήλ υποστήριξε πως η αεροπορία στοχοποίησε «πολλούς τρομοκράτες» στον «τομέα του σχολείου αλ Τζαούνι της UNRWA».

«Η τοποθεσία αυτή χρησιμοποιείτο για να κρύβονται όπλα και ως επιχειρησιακή υποδομή από όπου διεξάγονταν επιθέσεις εναντίον (Ισραηλινών) στρατιωτικών», ισχυρίστηκε σε ανακοίνωσή του, συμπληρώνοντας πως έλαβε «πολλά μέτρα για να μειωθεί ο κίνδυνος τραυματισμών αμάχων».

Στις ευρείας κλίμακας ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι τώρα τουλάχιστον 38.193 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.