ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ 

Από παράταση σε…νέα παράταση οδεύει η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών όπως προβλέπει το πολυνομοσχέδιο που θα είναι το τελευταίο νομοθέτημα που θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής για το 2023. Για τα κανάλια, η διαδικασία μετατέθηκε, για τα τέλη Δεκεμβρίου του 2024, γεγονός που έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες παρατάσεις που είχαν πάρει, για τα τέλη Δεκεμβρίου του 2023.

Πιο συγκεκριμένα, στο άρθρο 96 του «ερανιστικού νομοσχεδίου» με τίτλο «παράταση προθεσμίας αδειοδότησης παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης και ραδιοφωνικών επιχειρήσεων» προβλέπεται το εξής:

«Καταληκτική προθεσμία για τη διαδικασία αδειοδότησης των παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας μη ενημερωτικού περιεχομένου και περιφερειακής εμβέλειας (ενημερωτικού γενικού και μη ενημερωτικού περιεχομένου) ορίζεται η 31η.12.2024».

Παράλληλα, το ίδιο γαϊτανάκι συνεχίζεται και για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, καθώς στο ίδιο άρθρο σημειώνεται: «Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, που περιλαμβάνονται στο οικείο Μητρώο του Ε.Σ.Ρ., εποπτευόμενοι ως νομίμως λειτουργούντες, κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος, συνεχίζουν να εκπέμπουν νόμιμα, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία χορήγησης ραδιοφωνικών αδειών. Ως καταληκτική προθεσμία για τη διαδικασία αδειοδότησης των ραδιοφωνικών σταθμών ορίζεται η 31η.12.2024».